Η τέχνη του αργεντίνικου bbq από τον μεγάλο μαέστρο Francis Mallmann

Είναι ο πιο γνωστός σεφ της Λατινικής Αμερικής και ένας από τους κορυφαίους, αυτή τη στιγμή, στον κόσμο.

Μαγειρεύει στην ύπαιθρο. Για την ακρίβεια, στήνει ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου -ένας λάκκος με ξύλα- στο παγωμένο έδαφος της Παταγονίας και ψήνει το κρέας πάνω από την αναμμένη φωτιά μέσα από μία ιεροτελεστία σαν άλλος άνθρωπος των σπηλαίων.

Η τέχνη του αργεντίνικου bbq από τον μεγάλο μαέστρο Francis Mallmann

Αξιοποιεί μεθόδους και στοιχεία που εμπνέονται από τις λατινοαμερικάνικες ρίζες του και τα "παντρεύει" με συστατικά από κάθε γωνιά του πλανήτη. Άλλωστε, ο Francis Mallmann έχει γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο, μαγειρεύοντας ή καλύτερα, ψήνοντας στη φωτιά.

Ο 65χρονος Αργεντινός σεφ -εκ των πρωταγωνιστών της πρώτης σεζόν της σειράς του Netflix, Chef's Table, είναι ένας από τους πιο γνωστούς της Λατινικής Αμερικής και ένας από τους κορυφαίους, αυτή τη στιγμή, στον κόσμο, που διατηρεί εστιατόρια από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Μαϊάμι και την Προβηγκία. 

 

 

Η πολυπολιτισμικότητα στην κουζίνα του

Γεννήθηκα στο Μπουένος Άιρες, μεγάλωσα στην Παταγονία, θήτευσα την τέχνη της μαγειρικής στη Γαλλία, έχτισα την καριέρα μου σε Αργεντινή, ΗΠΑ και Ευρώπη. Προσωπικά, τα ταξίδια πιστεύω ότι αποτελούν πηγή έμπνευσης και γνώσης. Οι λατινοαμερικάνικες ρίζες μου έχουν εμποτιστεί με τις παραδοσιακές γεύσεις από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

ΦΡΑΝΣΙΣ ΜΑΛΜΑΝ

Η πολυπολιτισμικότητα στο μπάρμπεκιου

Το μπάρμπεκιου είναι πιο δημοφιλές στην Αργεντινή και στις ΗΠΑ συγκριτικά με την Ευρώπη. Παρ' όλα αυτά, το ψήσιμο στα κάρβουνα ενυπάρχει στη συλλογική μας μνήμη πολύ καιρό πριν γεννηθούμε. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κάθε κουλτούρα έχει ενσωματώσει δικά της στοιχεία όσον αφορά τον τρόπο ψησίματος στη φωτιά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @francismallmann

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @francismallmann

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @francismallmann

Τα μυστικά για νόστιμο μπάρμπεκιου στο σπίτι

Υπομονή, παρατηρητικότητα και στεγνά από υγρασία ξύλα.

μαλμαν

Η φωτιά, ο έρωτας και η σιωπή

Προσπαθώ να ζω τη ζωή μου ένα ρομαντικό τρόπο και η φωτιά είναι το σύμβολο του πάθους και του έρωτα. Το πιο σημαντικό συστατικό της μαγειρικής μου είναι η σιωπή. Αυτή ακριβώς που διαχέεται στην ατμόσφαιρα όταν δύο άνθρωποι κάνουν έρωτα.

Από: Esquire IT

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα