Η τέχνη του αργεντίνικου bbq από τον μεγάλο μαέστρο Francis Mallmann
Είναι ο πιο γνωστός σεφ της Λατινικής Αμερικής και ένας από τους κορυφαίους, αυτή τη στιγμή, στον κόσμο.
Μαγειρεύει στην ύπαιθρο. Για την ακρίβεια, στήνει ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου -ένας λάκκος με ξύλα- στο παγωμένο έδαφος της Παταγονίας και ψήνει το κρέας πάνω από την αναμμένη φωτιά μέσα από μία ιεροτελεστία σαν άλλος άνθρωπος των σπηλαίων.

Αξιοποιεί μεθόδους και στοιχεία που εμπνέονται από τις λατινοαμερικάνικες ρίζες του και τα "παντρεύει" με συστατικά από κάθε γωνιά του πλανήτη. Άλλωστε, ο Francis Mallmann έχει γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο, μαγειρεύοντας ή καλύτερα, ψήνοντας στη φωτιά.
Ο 65χρονος Αργεντινός σεφ -εκ των πρωταγωνιστών της πρώτης σεζόν της σειράς του Netflix, Chef's Table, είναι ένας από τους πιο γνωστούς της Λατινικής Αμερικής και ένας από τους κορυφαίους, αυτή τη στιγμή, στον κόσμο, που διατηρεί εστιατόρια από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Μαϊάμι και την Προβηγκία.
Η πολυπολιτισμικότητα στην κουζίνα του
Γεννήθηκα στο Μπουένος Άιρες, μεγάλωσα στην Παταγονία, θήτευσα την τέχνη της μαγειρικής στη Γαλλία, έχτισα την καριέρα μου σε Αργεντινή, ΗΠΑ και Ευρώπη. Προσωπικά, τα ταξίδια πιστεύω ότι αποτελούν πηγή έμπνευσης και γνώσης. Οι λατινοαμερικάνικες ρίζες μου έχουν εμποτιστεί με τις παραδοσιακές γεύσεις από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Η πολυπολιτισμικότητα στο μπάρμπεκιου
Το μπάρμπεκιου είναι πιο δημοφιλές στην Αργεντινή και στις ΗΠΑ συγκριτικά με την Ευρώπη. Παρ' όλα αυτά, το ψήσιμο στα κάρβουνα ενυπάρχει στη συλλογική μας μνήμη πολύ καιρό πριν γεννηθούμε. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κάθε κουλτούρα έχει ενσωματώσει δικά της στοιχεία όσον αφορά τον τρόπο ψησίματος στη φωτιά.
Τα μυστικά για νόστιμο μπάρμπεκιου στο σπίτι
Υπομονή, παρατηρητικότητα και στεγνά από υγρασία ξύλα.

Η φωτιά, ο έρωτας και η σιωπή
Προσπαθώ να ζω τη ζωή μου ένα ρομαντικό τρόπο και η φωτιά είναι το σύμβολο του πάθους και του έρωτα. Το πιο σημαντικό συστατικό της μαγειρικής μου είναι η σιωπή. Αυτή ακριβώς που διαχέεται στην ατμόσφαιρα όταν δύο άνθρωποι κάνουν έρωτα.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα