Τι χρειάζεται το τέλειο burger, σύμφωνα με κορυφαίους σεφ

Gordon Ramsay, Jamie Oliver και σία δίνουν τα φώτα τους.

O σωστός foodie δεν θα πάψει ποτέ να σταματά την εξερεύνηση του τέλειου burger, ακόμη κι αν αυτό δεν μπορεί ακριβώς να οριστεί. Το quest δεν σταματά ποτέ και αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεσαι και εσύ ο ίδιος κάθε φορά που πειραματίζεσαι στην κουζίνα του σπιτιού, προσπαθώντας να χωρέσεις ένα ακόμη υλικό ή να βρεις εκείνη τη σάλτσα που θα κάνει όντως τη διαφορά και θα απογειώσει τον -ενδεχομένως- βασιλιά του σύγχρονου comfort food.

Μία ακόμη φέτα μπέικον, μία βουτιά στο τσένταρ, ένα ή περισσότερα αυγά και ένα σωρό ακόμη προσθήκες μπορούν να μπουν στη συζήτηση, χωρίς να υπάρχει σωστό και λάθος. Αν πάλι θέλεις να παίξεις safe, μερικοί από τους γνωστότερους σεφ του κόσμου σου παρέχουν χρήσιμες κατευθύνσεις. 

Ο Heston Blumenthal χρησιμοποιεί την επιστήμη

Τι χρειάζεται το τέλειο burger, σύμφωνα με κορυφαίους σεφ

Ο Βρετανός αλχημιστής (ιδιοκτήτης του τριάστερου The Fat Duck στο Bray του Berkshire) έχει επικεντρωθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αντιστοίχου βεληνεκούς σεφ με την ψυχολογία και τη φυσιολογία της γεύσης και συχνά προσεγγίζει με επιστημονικούς τρόπου το κομμάτι του φαγητού. Αυτό κάνει και στην περίπτωση του burger: Το μπιφτέκι πρέπει να αποτελείται από αλεσμένους κύβους sirloin steak (κόντρα) και μεγέθους 3 εκ.x 3x., οι οποίοι μπαίνουν αρχικά στο ψυγείο για 4 ώρες. Αφού τα βγάλεις από εκεί, ενοποιείς σε μπιφτέκι. 

O Mark Hix επενδύει στο τέλειο κρέας

ΧΙΞ

Ο (πρώην αρθρογράφος του Esquire) Mark Hix συνεργάζεται πλέον μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια του Λονδίνου. Για τον Hix, το καλής ποιότητας κρέας είναι το Α και το Ω. Κι αν αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, ο Hix επικεντρώνεται μέχρι και στο ποσοστό λίπους σε αυτό (20-30%), καθώς έτσι και δοκιμάζεις την πραγματική ποιότητα του κρέατος ενώ η περιεκτικότητά του σε λίπος διατηρεί χυμώδες το μπιφτέκι. 

Ο Gordon Ramsay ποντάρει στα καρυκεύματα

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΡΑΜΣΕΪ

Για τον μάλλον πιο αναγνωρίσιμο όσο και αμφιλεγόμενο σεφ του πλανήτη το μυστικό βρίσκεται στα καρυκεύματα που χρησιμοποιείς. Για το μείγμα του μπιφτεκιού, σύμφωνα πάντα με τον Ramsay, χρειάζεται μία κουταλιά κέτσαπ και μισή από σως Dijon, ταμπάσκο και μέντα, ενώ αφήνει στη διακριτική σου ευχέρεια και το γούστο σου τα επιπλέον μπαχαρικά που θα προστεθούν.Έτσι, θα έχεις ένα δυνατό αποτέλεσμα χωρίς περίπλοκες και βαρετές διαδικασίες.

O Jamie Oliver το χτυπάει το αυγό

ΤΖΕΙΜΙ ΟΛΙΒΕΡ

O αυτοκράτορας των πρακτικών συνταγών που δουλεύουν κάθε -μα κάθε- φορά δίνει κι αυτός τη συμβουλή του. Η προσθήκη ενός χτυπημένου αυγού στο μείγμα του patty, δεσμεύει τη συνοχή του μπιφτεκιού και προσθέτει τη δική του πινελιά στη γεύση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος