Κι όμως, η πίτσα στέλνει κόσμο στο νοσοκομείο

Spoiler: Η γλουτένη δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο πιο ευτυχισμένο από ένα κομμάτι πίτσας (ή και μια ολόκληρη) και αυτό είναι μια διαχρονική διαπίστωση. Πολλές φορές όμως, το αντικείμενο της ευτυχίας κρύβει και κινδύνους, που μπορούν να στείλουν κάποιον ακόμη και στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου. Όχι, αυτό δεν είναι ένα άρθρο για τις συνέπειες της πίτσας στη σιλουέτα σου ή για κάποιο υλικό που μπορεί να πυροδοτήσει μια άγνωστη αλλεργία, αλλά για μια σειρά παραγόντων, συχνά συνδεδεμένων μεταξύ τους, που καθιστούν το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, σχεδόν δημόσιο κίνδυνο για όλα τα εμπλεκόμενα με αυτήν άτομα.

Ghost Rider

Οι ντελιβεράδες μπορεί να μοιάζουν σαν ναυαγοσώστες όσο βυθιζόμαστε στον ωκεανό της πρωτόγονης πείνας κάθε φορά από την στιγμή της παραγγελίας και έπειτα. Ωστόσο, η δουλειά τους δεν είναι τόσο εύκολη και απλή όσο νομίζεις: επικίνδυνες λεωφόροι και στενά δρομάκια, deadline παράδοσης, σηματοδότηση που δεν είναι ακριβώς ορατή, καιρικές συνθήκες και ένα σωρό άλλα πράγματα δυσχεραίνουν το έργο των ανθρώπων που καρτερικά όλοι έχουμε αναμείνει με μεγαλύτερη προσμονή κι από αυτή του πρώτου ραντεβού έστω και μία στιγμή στη ζωή μας. Δυστυχώς, για όλους τους παραπάνω παράγοντες, ο ντελιβέρας που θα σου φέρει την πίτσα, κινδυνεύει (αυτό ασφαλώς ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο φαγητό). 

Κι όμως, η πίτσα στέλνει κόσμο στο νοσοκομείο

Σπαθί σαμουράι

Ο ντελιβεράς τα καταφέρνει και η πίτσα βρίσκεται στον τελικό προορισμό της. Η ανυπομονησία όμως δεν βοηθά και μόνο λίγες δεν είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν μεταφερθεί στα επείγοντα με σοβαρά κοψίματα ή ακόμη και ακρωτηριασμούς σημείων των δαχτύλων. Αιτία; Μα φυσικά η απρόσεκτη και βιαστική χρήση μαχαιριού - πολύ συχνά του πιο κοφτερού που υπάρχει στο σπίτι.

Hot spot

Επόμενο κεφάλαιο: Καψίματα. Μόλις ένα γράμμα διαφορετικό από την προηγούμενη απειλή και σίγουρα ξέρεις τι εννοούμε. Εκείνες οι στιγμές που το μείγμα μοτσαρέλας με καυτή σάλτσα ντομάτας σχηματίζουν τη λάβα που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της, δηλαδή στην στοματική σου κοιλότητα. Το πράγμα γίνεται ακόμη χειρότερα όσο προχωρά η σάλτσα προς το στομάχι και ειδικά στο πλαίσιο που συναντά κάποιο δροσερό αναψυκτικό ή νερό. Η επίδραση της θερμότητας όμως αφορά και αυτούς που θα κληθούν να βγάλουν την πίτσα από τον φούρνο, όπου μικρότερα ή και μεγαλύτερα εγκαύματα συμβαίνουν συχνά. 

Παρά τους κινδύνους, η πίτσα παραμένει ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Και κανένα πιθανό ατύχημα δεν θα μας σταματήσει από την τιμούμε, σχεδόν όσο και τα Χελωνονιντζάκια. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας