Σάντουιτς με κοτόπουλο, ο ορισμός
Το Rotisserie Chicken Sandwich του νεοϋορκέζικου The Fly είναι πολύ καλύτερο από όσο φαντάζεσαι. Επίσης, μπορείς να το φτιάξεις και στο σπίτι.
Το νεοϋορκέζικο The Fly είναι ένα εξαιρετικό chicken bar-rotisserie στο Μπρούκλιν, που μεταξύ άλλων σερβίρει κάποια από τα πιο πολυσυζητημένα σάντουιτς στο Μεγάλο Μήλο. Highlight του, εκείνο με ψητό -στη σούβλα- κοτόπουλο (και όχι τηγανητό όπως στις περισσότερες περιπτώσεις), που δίνει ένα ζουμερό γευστικό αποτέλεσμα.
Ο σεφ και συνιδιοκτήτης του The Fly, Nick Perkins, μιλά στο Esquire και αποκαλύπτει κάποια πράγματα σχετικά με ένα εκ των δημοφιλέστερων εδεσμάτων της επιχείρησής του. "Σκεφτόμασταν αρχικά κάτι διαφορετικό από μία ατομική μερίδα κοτόπουλο για τους πελάτες μας. Κάτι διασκεδαστικό που θα περιλαμβάνει κι άλλα υλικά. Ξεκινήσαμε το σάντουιτς πειραματικά αλλά ξεπούλησε από το πρώτο κιόλας βράδυ. Στο The Fly αρκετά άτομα έρχονται απλά για να πιουν ένα cocktail ή ένα κρασί που απλά θέλουν να το συνοδέψουν με ένα σνακ και όχι με κανονικό φαγητό. Οπότε το σάντουιτς είναι μία εξαιρετική λύση" αναφέρει ο Perkins.
Η διαδικασία παρασκευής είναι εξαιρετικά απλή: Το κρέας κόβεται απευθείας από τη σούβλα - ιδανικά χρειάζεται και η ξεροψημένη πέτσα. Τοποθετείται σε ψωμάκι ciabatta και προστίθενται τα υπόλοιπα υλικά: Πίκλα κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο ραπανάκι και σέλινο, σάλτσα aioli και ελάχιστη πιπεριά τσίλι. Ο Perkins υποστηρίζει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να το φτιάξει και στο σπίτι του: "Δεν μας ενοχλεί να μας κλέψουν την ιδέα. Όλοι τρώνε χοιρινό, ας δώσουμε μία ευκαιρία και στο κοτόπουλο, που είναι και πιο προσιτό".

Ο Perkins δίνει και κάποια tips σχετικά με την αναβάθμιση κάθε κοτόπουλου. Την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ, πάρε ένα κοτόπουλο και μην διστάσεις να πειραματιστείς με αυτό.
Η σημασία της απλότητας
Ο ευκολότερος τρόπος για να συνοδεύσεις ένα κοτόπουλο είναι με μία νόστιμη και ελαφριά σάλτσα. Ειδικά αν αυτό προέρχεται από μία καλή rotisserie.
Τα toppings και τα συνοδευτικά
Πρέπει να είναι κρύα και τραγανά. Όπως συμβαίνει και στο μπάρμπεκιου, χρειάζεσαι κάτι που θα κάνει αντίθεση με το κρέας. Κρεμμύδια, ραπανάκια, αγγούρι και σέλινο είναι κάποιες εξαιρετικές προσθήκες. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ελαιόλαδο, λεμόνι και βότανα.
Ο ζωμός
Το σάντουιτς με κοτόπουλο του The Fly έχει κάποια μυστικά. Ένα από αυτά είναι ο ζωμός του κρέατος. Πριν το ψήσιμο, το μαρινάρουμε σε ένα μείγμα με σκόρδο, κρεμμύδι, μπαχαρικά και λευκό κρασί. Μετά το ψήσιμο, κρατάμε το ζωμό, προσθέτουμε πάστα ντομάτας και τον μαγειρεύουμε ξανά για να διαμορφωθεί μία σάλτσα.
Η προσθήκη σκόρδου στη μαγιονέζα
Στο The Fly φτιάχνουμε τη δική μας σάλτσα aioli. Στο σπίτι, μπορεί κάποιος να την αντικαταστήσει με μαγιονέζα, στην οποία μπορεί να προσθέσει τριμμένο σκόρδο.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του
Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.
Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.