
Σταμάτα να παραγγέλνεις αυτά τα φαγητά
Είναι κάποια από εκείνα που σου αρέσουν περισσότερο.

Η πίτσα αποτελεί την βασίλισσα του delivery και αυτό είναι κάτι πραγματικά καλό, καθώς μιλάμε για ένα από τα νοστιμότερα αλλά και ασφαλέστερα προς κατανάλωση τρόφιμα που μπορείς να παραγγείλεις στο σπίτι. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλα εκείνα που έχεις τη δυνατότητα να δεις στο τραπέζι σου, λίγα λεπτά μετά το τηλεφώνημα ή από τη διαδικτυακή παραγγελία. Μία έρευνα του 24/7 Wall Street καταδεικνύει εκείνα τα φαγητό που πρέπει να αποφεύγεις με αυτή τη μέθοδο.
Σούσι
Για τους περισσότερους αυτό είναι οδυνηρό αλλά θα πρέπει να το δεχτούν. Το delivery του σούσι είναι επικίνδυνο. Υπάρχει η πιθανότητα το ψάρι να μην είναι φρέσκο και να μην διατηρείται στη σωστή θερμοκρασία κατά τη μεταφορά, με αποτέλεσμα να καραδοκεί πάντοτε ο κίνδυνος δηλητηρίασης. Εάν έχεις τρομερή όρεξη για σούσι, είναι προτιμότερο να το φας έξω.
Ψητό κρέας
Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με μία άψογα ψημένη και ζουμερή μπριζόλα που μόλις βγήκε από τη σχάρα. Στην περίπτωση του delivery όμως, το όνειρο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εφιάλτη, καθώς εκτός του ότι χάνει την ελκυστικότητα των πρώτων λεπτών, το ψητό κρέας μπορεί να καταστεί ακόμη και μη βρώσιμο. Το να το παραγγείλεις απ' έξω είναι μία 100% ορθή ενέργεια αν η ψησταριά απέχει 100 μέτρα από το σπίτι σου.
Cheeseburger
Το σύμβολο του super-fast funky food πρέπει να τρώγεται αμέσως μόλις φτιαχτεί. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της διαδρομής του από το εστιατόριο στο σπίτι σου, το ψωμί είναι ανεπανόρθωτα βρεγμένο από τους χυμούς του μπιφτεκιού και το λίπος του τυριού. Μετατρέπεται δηλαδή σε κάτι άλλο, ενώ κρυώνει αισθητά.
Τηγανητές πατάτες
Σχεδόν με οτιδήποτε παραγγείλεις, θα προσθέσεις μοιραία και μία μερίδα πατάτες, αν αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται ήδη στο φαγητό που πρόκειται να καταναλώσεις. Όπως όλα τα προαναφερθέντα όμως, έτσι και αυτές χάνουν πολύ σε υφή και γεύση μέχρι να μεταφερθούν. Στερούνται λοιπόν όλα όσα τις κάνουν απολαυστικές, συν το γεγονός πως μετατρέπονται σε μία ακόμη αχρείαστη βόμβα για το στομάχι σου.

Φρουτοσαλάτες
Πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή χάνουν πολλές από τις θρεπτικές τους ουσίες όταν κοπούν και δεν καταναλωθούν αμέσως, τα φρούτα γίνονται ακόμη φιλικά προς τα βακτήρια πάσης φύσεως. Η παρασκευή μίας φρουτοσαλάτας σε ένα κατάστημα άλλωστε γίνεται πολύ νωρίτερα από όσο πίστευες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Από: Esquire IT
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα