Η καθημερινή ρουτίνα της καραντίνας λόγω κορονοϊού φέρνει μεταξύ άλλων και ανικανοποίητα στομάχια - πιθανότατα θα έχεις παρατηρήσει ότι μαγειρεύεις αρκετά συχνότερα από ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν και ως εκ τούτου, τρως πολύ περισσότερο. Το σωστό κρασί για κάθε φαγητό μεγιστοποιεί την απόλαυση της όλης διεργασίας, δίνοντας ασφαλώς ένα πολύ πιο νόστιμο τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθούν κάποια από τα πιο fun pairings για πιάτα που παίζουν αρκετά αυτό το διάστημα. 

Cheeseburger και Cabernet Sauvignon

Σου φαίνεται από ασυνήθιστο έως τρελό το να επιλέξεις ως side drink για ένα medium-rare cheeseburger (ενός δηλαδή εκ των πιο λιπαρών sandwiches του κόσμου), ένα κρασί; Κι όμως, το πάντρεμά τους  μπορεί να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από φανταστικό, με γεύσεις που αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλεπιδρούν. Αναφερόμενοι στο Cabernet Sauvignon άλλωστε, μιλάμε για την πιο πολυφυτεμένη ποικιλία σταφυλιού στον πλανήτη και μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι που πιστεύουν πως πρόκειται για τον βασιλιά των ερυθρών. Μπορεί να καλλιεργηθεί οπουδήποτε -μέχρι και στην έρημο Γκόμπι- αλλά παρουσιάζει στο 100% τα πλεονεκτήματα και τον χαρακτήρα του όταν βρει βραχώδη εδάφη, που μπορούν να αποστραγγιστούν καλά.

Πίτσα Margherita και Pinot Grigio

Για το πώς θα φτιάξεις μία τέλεια πίτσα στο σπίτι -χωρίς ασφαλώς αυτή να περιορίζεται στην Margherita- έχεις διαβάσει κατά το παρελθόν εδώ. Αφού την ετοιμάσεις λοιπόν, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο γευστικό στάδιο που δεν είναι άλλο από το να την πλαισιώσεις με το κατάλληλο κρασί. Αυτό μπορεί να είναι να επεκτείνεται σε ένα άκρως ενδιαφέρον εύρος: Από Pinot Noir, Syrah και Chardonnay μέχρι Pinot Grigio, Sauvignon Blanc και Cabernet Sauvignon. Μην ξεχνάς, πως υπάρχει πάντοτε και το Aperol Spritz, σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα από το κρασί.

Mac n’ cheese και Riesling

Tο ενδεχομένως απόλυτο comfort food της αμερικανικής καθημερινότητας και μάλλον το πιο "ό,τι-λέει-το-όνομά-του" πιάτο που φτιάχτηκε ποτέ. Παίζει ως side dish, παίζει και ως κυρίως. Είναι οικείο, τόσο όσον αφορά το όνομα όσο και τη γεύση του. Από εκείνα τα διαολεμένα φαγητά που αν φτιαχτούν σωστά δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσεις να τρως, σε βαθμό σχεδόν εθιστικό. Ξέρεις, από αυτά που ξεκινάς για μία-δύο πιρουνιές και καταλήγεις να μην μπορείς να πάρεις ανάσα. Μάλιστα, στο Esquire μπορείς να βρεις τόσο τη συνταγή του Po'Boys όσο και εκείνη του Berners Tavern, ώστε να τα φτιάξεις στο σπίτι. Με τι τα συνοδεύεις όμως; Μία από τις ορθότερες απαντήσεις είναι το Riesling. Η έντονη μεταλλικότητα, οι γλυκές νότες και τα αρώματα της λευκής ευρωπαϊκής ποικιλίας δένουν αρμονικά με τη λιπαρότητα και την αλμυρή αίσθηση του πιάτου.

Μπριζόλα και Merlot

Η τέλεια (μοσχαρίσια) μπριζόλα. Ένα θέμα που απασχολεί -και θα απασχολεί πάντοτε- τους απανταχού foodies, καθώς μιλάμε για την πεμπτουσία του ίδιου του φαγητού στον τομέα του κρέατος, σε ένα και μόνο έδεσμα. Τρόπους μαγειρέματος, συμβουλές και tips θα βρεις αμέτρητους (όπως εδώ, εδώ, εδώ και εδώ). Ένα καλό Merlot μπορεί να εξελιχθεί σε άψογο συνοδοιπόρο. Τα αρώματα φρούτων, οι γλυκές βαλσάμικες νότες, η ισορροπημένη οξύτητα και ο ευκολόπιοτος χαρακτήρας το καθιστούν ιδανικό για κάθε σωστά μαγειρεμένη μπριζόλα.

Τηγανητό κοτόπουλο και Chardonnay

Τραγανό, αλμυρό και συνήθως ζεστό, το τηγανητό κοτόπουλο χρειάζεται σχεδόν πάντοτε έναν δροσερό συνοδοιπόρο. Εκτός από την αγαπημένη σου pilsner μπύρα, μπορείς να επιλέξεις ένα ποτήρι Chardonnay, που θα σου προσφέρει έναν απροσδόκητα νόστιμο συνδυασμό. Αναφερόμαστε άλλωστε σε μία από τις πιο πληθωρικές ποικιλίες που υπάρχουν και ενδεχομένως την πιο ευπροσάρμοστη. Τα συγκεκριμένα σταφύλια, οπουδήποτε κι αν παράγονται στον πλανήτη, δίνουν ένα φινετσάτο τελικό αποτέλεσμα με γευστικό πλούτο, πολυπλοκότητα, φρουτώδεις νότες και αρώματα βουτύρου και ξηρών καρπών, έχοντας παράλληλα μέτρια έως υψηλή οξύτητα. 


Διάβασε ακόμη για την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού, τα τέλεια σπαγγέτι με μελιτζάνα, 4 cocktails που συνοδεύουν τα θαλασσινά, πώς αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και το μήνυμα του Έκτορα Μποτρίνι