Το καρπούζι στη σχάρα αξίζει μία ευκαιρία

Tο πιο καλοκαιρινό φρούτο μπορεί να αποκτήσει καπνιστή και γλυκιά γεύση, που θυμίζει φιλέτο γάλακτος.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 01 Ιουλίου 2020

Ένα σωστό μπάρμπεκιου οφείλει να συγκεντρώνει γεύσεις από όλο το φάσμα: ξινό, αλμυρό, πικάντικο, γλυκό. Ειδικά αν στην ομήγυρη υπάρχουν και Αμερικανοτραφείς, έχεις ένα παραπάνω λόγο να γίνεις ο ύψιστος ψήστης, βάζοντας στη σχάρα μερικές φέτες καρπούζι. Μη γελάς. Πρόκειται για ένα από τα κατεξοχήν φρούτα, που οι Αμερικανοί, κυρίως της νεότερης γενιάς, αρέσκονται στο να ψήνουν το καλοκαίρι για να γαρνίρουν το κρέας.

Κι αυτό διότι, όταν το πιο καλοκαιρινό φρούτο ψήνεται στη σχάρα αποκτά μία ακαταμάχητη καπνιστή γεύση, αρωματική και γλυκιά, που παραπέμπει σε φιλέτο γάλακτος -εξαιρώντας τα κουκούτσια. Μάλιστα, αρκούν δύο μόνο λεπτά ψησίματος, με μια τσιμπίδα πάνω από μέτρια φωτιά.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Συνταγές

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαουρτλού κεμπάπ, η συνταγή

Μία πρόταση για θαρραλέους foodies τη συγκεκριμένη εποχή.

Άψογο χοιρινό, αλλά σε ρολάκια

Μία συνταγή για ψαγμένους aficionados του χοιρινού.