Τα Μύδια του Ναυτικού, η συνταγή
Τα moules marinieres είναι κάτι παραπάνω από μία επική συνταγή για μεζέ.
Αν εξαιρέσουμε τις τηγανητές πατάτες με μαγιονέζα, είναι η δεύτερη συνταγή της (γαλλο)βέλγικης κουζίνας που έχει καταγραφεί παγκοσμίως. Τα moules marinières, τα "μύδια του ναυτικού", είναι μια εξαιρετικά απλή (και όπως όλες οι απλές, μεγαλειώδης) συνταγή, που συνοδεύει ιδανικά την μπύρα, αλλά ταιριάζει εξίσου με το ούζο και το τσίπουρο (διατηρώντας μάλιστα τη φρεσκάδα του μυδιού, η οποία χάνεται σε ένα σαγανάκι με ντομάτα και φέτα, είτε με μουστάρδα). Εννοείται πως συνοδεύονται πάντοτε με πατάτες τηγανητές.
Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας