Τα Μύδια του Ναυτικού, η συνταγή

Τα moules marinieres είναι κάτι παραπάνω από μία επική συνταγή για μεζέ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Ιουλίου 2020

Αν εξαιρέσουμε τις τηγανητές πατάτες με μαγιονέζα, είναι η δεύτερη συνταγή της (γαλλο)βέλγικης κουζίνας που έχει καταγραφεί παγκοσμίως. Τα moules marinières, τα "μύδια του ναυτικού", είναι μια εξαιρετικά απλή (και όπως όλες οι απλές, μεγαλειώδης) συνταγή, που συνοδεύει ιδανικά την μπύρα, αλλά ταιριάζει εξίσου με το ούζο και το τσίπουρο (διατηρώντας μάλιστα τη φρεσκάδα του μυδιού, η οποία χάνεται σε ένα σαγανάκι με ντομάτα και φέτα, είτε με μουστάρδα). Εννοείται πως συνοδεύονται πάντοτε με πατάτες τηγανητές.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Αβοκάντο με γαρίδες, το combo του καλοκαιριού

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν τον δροσερά γευστικό συνδυασμό;

Με σπιτικό παγωτό βανίλια αμέσως καλύτερα

Γιόρτασε την Vanilla Ice Cream Day με τον τρόπο που της αρμόζει.