Τα Μύδια του Ναυτικού, η συνταγή

Τα moules marinieres είναι κάτι παραπάνω από μία επική συνταγή για μεζέ.

Αν εξαιρέσουμε τις τηγανητές πατάτες με μαγιονέζα, είναι η δεύτερη συνταγή της (γαλλο)βέλγικης κουζίνας που έχει καταγραφεί παγκοσμίως. Τα moules marinières, τα "μύδια του ναυτικού", είναι μια εξαιρετικά απλή (και όπως όλες οι απλές, μεγαλειώδης) συνταγή, που συνοδεύει ιδανικά την μπύρα, αλλά ταιριάζει εξίσου με το ούζο και το τσίπουρο (διατηρώντας μάλιστα τη φρεσκάδα του μυδιού, η οποία χάνεται σε ένα σαγανάκι με ντομάτα και φέτα, είτε με μουστάρδα). Εννοείται πως συνοδεύονται πάντοτε με πατάτες τηγανητές.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας