Μπρουσκέτες με ψητό χαλούμι και ταπενάντ σύκου

Το πιο γκουρμέ σνακ που θα φτιάξεις σήμερα έρχεται στην κουζίνα σου απευθείας από την Προβηγκία.

Η ταπενάντ, δηλαδή η πάστα μαύρης ελιάς, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εδέσματα της Προβηγκίας και εκτός από την προαναφερθείσα πρώτη ύλη περιέχει συνήθως κάπαρη και αντζούγιες. Εδώ, την ελιά αντικαθιστά το σύκο και προσγειώνεται σε νόστιμες μπρουσκέτες με ψητό χαλούμι, σε ένα εύκολο όσο και νόστιμο σνακ. 

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας