
Εύκολα churros για καλύτερες μέρες
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Σχεδόν σε κάθε γαστρονομική κουλτούρα του μάταιου τούτου κόσμου θα βρεις ένα έδεσμα ή γλύκισμα που περιλαμβάνει τηγανητή ζύμη. Ένα από τα πιο αγαπημένα διαχρονικά και οικουμενικά είναι τα churros. Ουσιαστικά μιλάμε για μακρόστενα τηγανητά choux, πασπαλισμένα με ζάχαρη, με εξέχουσα θέση στη ζαχαροπλαστική της ισπανικής και μεξικάνικης κουζίνας και τα οποία έχουν υιοθετηθεί από αρκετές ακόμη, σε διάφορες πάντοτε παραλλαγές.
Ο συνδυασμός τους δε, με σοκολάτα ή κανέλα είναι αξεπέραστος και εύκολα μπορεί κάποιος να καταβροχθίσει δεκάδες από αυτά, ακόμη κι αν δεν μιλάμε ακριβώς και για το ελαφρύτερο σνακ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα