Αν η Βιέννη ήταν γλυκό, θα ήταν Sachertorte

Κανένα στρούντελ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόκειται για το ίσως δημοφιλέστερο κέικ σοκολάτας του πλανήτη, με την ιστορία του να ξεκινά πίσω στο 1832. Ήταν τότε που ο πρίγκιπας Klemens von Metternich ανέθεσε στην κουζίνα του να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό γλυκό προκειμένου να εντυπωσιαστούν οι εκλεκτοί καλεσμένοι του. Και μάντεψε, κανείς δε σκέφτηκε να φτιάξει στρούντελ, που είναι μάλλον πιο συνδεδεμένο με την αυστριακή γαστρονομική παράδοση στις μέρες μας. 

Ο βασικός σεφ ήταν άρρωστος και έτσι το ιδιαίτερα απαιτητικό task ανέλαβε ο 16χρονος Franz Sacher, με τον Metternich να του απευθύνει το λόγο απλά για να του πει μόλις 6 λέξεις: "Ελπίζω να μην με ντροπιάσεις απόψε". Ο Sacher εντυπωσίασε τους πάντες με το γλυκό του, που σύντομα έγινε αγαπημένο των ανακτόρων και γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη Βιέννη.

Η συνέχεια και η συνταγή στο Tasty-guide.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα