Αν η Βιέννη ήταν γλυκό, θα ήταν Sachertorte

Κανένα στρούντελ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόκειται για το ίσως δημοφιλέστερο κέικ σοκολάτας του πλανήτη, με την ιστορία του να ξεκινά πίσω στο 1832. Ήταν τότε που ο πρίγκιπας Klemens von Metternich ανέθεσε στην κουζίνα του να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό γλυκό προκειμένου να εντυπωσιαστούν οι εκλεκτοί καλεσμένοι του. Και μάντεψε, κανείς δε σκέφτηκε να φτιάξει στρούντελ, που είναι μάλλον πιο συνδεδεμένο με την αυστριακή γαστρονομική παράδοση στις μέρες μας. 

Ο βασικός σεφ ήταν άρρωστος και έτσι το ιδιαίτερα απαιτητικό task ανέλαβε ο 16χρονος Franz Sacher, με τον Metternich να του απευθύνει το λόγο απλά για να του πει μόλις 6 λέξεις: "Ελπίζω να μην με ντροπιάσεις απόψε". Ο Sacher εντυπωσίασε τους πάντες με το γλυκό του, που σύντομα έγινε αγαπημένο των ανακτόρων και γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη Βιέννη.

Η συνέχεια και η συνταγή στο Tasty-guide.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας