Αν η Βιέννη ήταν γλυκό, θα ήταν Sachertorte

Κανένα στρούντελ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόκειται για το ίσως δημοφιλέστερο κέικ σοκολάτας του πλανήτη, με την ιστορία του να ξεκινά πίσω στο 1832. Ήταν τότε που ο πρίγκιπας Klemens von Metternich ανέθεσε στην κουζίνα του να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό γλυκό προκειμένου να εντυπωσιαστούν οι εκλεκτοί καλεσμένοι του. Και μάντεψε, κανείς δε σκέφτηκε να φτιάξει στρούντελ, που είναι μάλλον πιο συνδεδεμένο με την αυστριακή γαστρονομική παράδοση στις μέρες μας. 

Ο βασικός σεφ ήταν άρρωστος και έτσι το ιδιαίτερα απαιτητικό task ανέλαβε ο 16χρονος Franz Sacher, με τον Metternich να του απευθύνει το λόγο απλά για να του πει μόλις 6 λέξεις: "Ελπίζω να μην με ντροπιάσεις απόψε". Ο Sacher εντυπωσίασε τους πάντες με το γλυκό του, που σύντομα έγινε αγαπημένο των ανακτόρων και γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη Βιέννη.

Η συνέχεια και η συνταγή στο Tasty-guide.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα