Νουντλς με πάπια, εύκολα και νόστιμα, από τον Θάνο Στασινό

Ο εξαιρετικά ταλαντούχος chef μάς ταξιδεύει στα μονοπάτια της nikkei κουζίνας, με μία απλή –όσο και ενδιαφέρουσα– συνταγή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Ιανουαρίου 2021

O Θάνος Στασινός κουβαλά μία αρκετά ενδιαφέρουσα πορεία στην εστιατορική του ιστορία: Έχει εργαστεί στο Ritz Carlton στη Βαλένθια και τις Κάννες, ενώ υπήρξε head chef του Pacific Monte Carlo στην Κηφισιά όπως και του Nikkei, στο Κολωνάκι. Παράλληλα, εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως chef σε θαλαμηγούς γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών και είναι ο ιδρυτής της εταιρείας consulting 14 Incas.

Αυτήν την περίοδο είναι ο άνθρωπος που κρατά τα ηνία της κουζίνας του Huracan, στη Γλυφάδα (Λ. Ποσειδώνος 81 τηλ. 210 8940080), έχοντας και το consulting σε εκείνη του CHE Cocina y Barra Sudamericana, στον Πειραιά. Η γαστρονομική του φιλοσοφία πατά στις βασικές αρχές του κλασικού nikkei (εμπνευσμένο από τη Λατινική Αμερική, την Ιαπωνία και την Ισπανία) που υπηρετεί πιστά, επενδύοντας στην απλότητα και πάντοτε στις πολύ υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Εμπιστεύεται μάλιστα απόλυτα τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα υλικά των οποίων προσαρμόζει άψογα κάθε φορά στα πιάτα και τις απαιτήσεις της κουζίνας του.

ΝΟΥΝΤΛΣ ΜΕ ΠΑΠΙΑ, ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΣΟΓΙΑ

Υλικά

  • 80 γρ. νουντλς
  • 100 γρ. στήθος πάπιας
  • 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 30 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 50 ml σόγια
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 10 γρ. τζίντζερ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το στήθος πάπιας.
  2. Έπειτα τοποθετούμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, αφού προηγουμένως τα έχουμε ψιλοκόψει.
  3. Ρίχνουμε το τζίντζερ και μετά τη σόγια μαζί με το μέλι.
  4. Bράζουμε τα νουντλς για 3' και έπειτα τα βάζουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε μέχρι να γλασάρει το φαγητό.
  5. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα