Μακαρονάδα με ραγού όπως θα την έτρωγες στη Νάπολι

Μία συνταγή απευθείας από τον Ιταλικό Νότο.

Οι Ναπολιτάνοι συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τη φράση "addà pippià”, που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσεις μία σάλτσα να σιγοβράζει για αρκετή ώρα προκειμένου να έρθει το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Δεν τους αρκεί ένα ικανοποιητικό τελικό αποτέλεσμα αλλά η απόλυτη επιτυχία. Αυτό ακριβώς λοιπόν ισχύει και για τη σάλτσα ραγού που χρησιμοποιούν στην πιο χαρακτηριστική ίσως μακαρονάδα της οικιακής τους γαστρονομίας. 

Το ναπολιτάνικο ραγού συχνά απαιτεί μέχρι και 6 ώρες προετοιμασία αλλά αυτό που φτάνει στο πιάτο σου είναι κάτι παραπάνω από ηδονικό.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα