Μακαρονάδα με ραγού όπως θα την έτρωγες στη Νάπολι

Μία συνταγή απευθείας από τον Ιταλικό Νότο.

Οι Ναπολιτάνοι συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τη φράση "addà pippià”, που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσεις μία σάλτσα να σιγοβράζει για αρκετή ώρα προκειμένου να έρθει το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Δεν τους αρκεί ένα ικανοποιητικό τελικό αποτέλεσμα αλλά η απόλυτη επιτυχία. Αυτό ακριβώς λοιπόν ισχύει και για τη σάλτσα ραγού που χρησιμοποιούν στην πιο χαρακτηριστική ίσως μακαρονάδα της οικιακής τους γαστρονομίας. 

Το ναπολιτάνικο ραγού συχνά απαιτεί μέχρι και 6 ώρες προετοιμασία αλλά αυτό που φτάνει στο πιάτο σου είναι κάτι παραπάνω από ηδονικό.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Napul’è όπως λέμε Italiano Vero

Μάγκυ Ταµπακάκη και Francesco "Ciccio" Granata σε µεταφέρουν γευστικά µέχρι την Ιταλία, δικαιολογώντας κάθε φορά απόλυτα τη φήµη του εστιατορίου της Βάρης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι πρέπει να κάνεις για να είναι υγιεινές οι τηγανητές πατάτες στο air fryer

Και δεν αναφερόμαστε στο πόσο λάδι (δεν) πρέπει να βάλεις ούτε στις θερμίδες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ο σημαντικότερος γαστρονομικός θεσμός της χώρας μπήκε στην 4η δεκαετία της ύπαρξής του και ξεχώρισε για φέτος 43 σπουδαία εστιατόρια.

Γραφει Μπαμπης Δουκας