Η συνταγή για σπιτικό poké με σολομό
Τα μπολ με ψάρι σε κύβους, λαχανικά και σάλτσες κυριαρχούν πια στο Instagram. Ήρθε η ώρα να κάνουν το ίδιο και στην κουζίνα σου.
Για δεκαετίες αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα στην κουζίνα της Χαβάης. Από τον Ειρηνικό, έφτασε αρχικά στη δυτική ακτή των ΗΠΑ (το 2012) και έπειτα στη Νέα Υόρκη (εκεί όπου ουσιαστικά ζυμώνονται και καθιερώνονται όλες οι τάσεις γύρω από το φαγητό και πιο συγκεκριμένα από το φαγητό του δρόμου). Τον Ατλαντικό τον πέρασε αρχικά για να δώσει κάτι διαφορετικό στην εστιατορική σκηνή του Λονδίνου (φυσικά) και μετά να κατηφορίσει προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα περισσότερα από τα μέρη που σερβίρουν pokè παγκοσμίως χαρακτηρίζονται ως fast casual style εστιατόρια και είναι συνήθως αισθητά φθηνότερα σε σχέση με τα sushi bars.
Όπως και στο σούσι, έτσι και στο poké, βάση είναι το ωμό ψάρι και το ρύζι, ενώ το όνομά του μεταφράζεται από τα χαβανέζικα ως "κομμένο σε κύβους". Σερβίρεται σε μπολ, εξού και το poké bowl, όπως είναι ευρέως γνωστό το πιάτο που συνήθως παίζει το ρόλο του ορεκτικού σε κάθε κουζίνα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "εξωτική".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα
Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.
Γραφει Γιαννης Σπανος