
Η συνταγή για σπιτικό poké με σολομό
Τα μπολ με ψάρι σε κύβους, λαχανικά και σάλτσες κυριαρχούν πια στο Instagram. Ήρθε η ώρα να κάνουν το ίδιο και στην κουζίνα σου.

Για δεκαετίες αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα στην κουζίνα της Χαβάης. Από τον Ειρηνικό, έφτασε αρχικά στη δυτική ακτή των ΗΠΑ (το 2012) και έπειτα στη Νέα Υόρκη (εκεί όπου ουσιαστικά ζυμώνονται και καθιερώνονται όλες οι τάσεις γύρω από το φαγητό και πιο συγκεκριμένα από το φαγητό του δρόμου). Τον Ατλαντικό τον πέρασε αρχικά για να δώσει κάτι διαφορετικό στην εστιατορική σκηνή του Λονδίνου (φυσικά) και μετά να κατηφορίσει προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα περισσότερα από τα μέρη που σερβίρουν pokè παγκοσμίως χαρακτηρίζονται ως fast casual style εστιατόρια και είναι συνήθως αισθητά φθηνότερα σε σχέση με τα sushi bars.
Όπως και στο σούσι, έτσι και στο poké, βάση είναι το ωμό ψάρι και το ρύζι, ενώ το όνομά του μεταφράζεται από τα χαβανέζικα ως "κομμένο σε κύβους". Σερβίρεται σε μπολ, εξού και το poké bowl, όπως είναι ευρέως γνωστό το πιάτο που συνήθως παίζει το ρόλο του ορεκτικού σε κάθε κουζίνα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "εξωτική".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα