Η συνταγή για σπιτικό poké με σολομό

Τα μπολ με ψάρι σε κύβους, λαχανικά και σάλτσες κυριαρχούν πια στο Instagram. Ήρθε η ώρα να κάνουν το ίδιο και στην κουζίνα σου.

Για δεκαετίες αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα στην κουζίνα της Χαβάης. Από τον Ειρηνικό, έφτασε αρχικά στη δυτική ακτή των ΗΠΑ (το 2012) και έπειτα στη Νέα Υόρκη (εκεί όπου ουσιαστικά ζυμώνονται και καθιερώνονται όλες οι τάσεις γύρω από το φαγητό και πιο συγκεκριμένα από το φαγητό του δρόμου). Τον Ατλαντικό τον πέρασε αρχικά για να δώσει κάτι διαφορετικό στην εστιατορική σκηνή του Λονδίνου (φυσικά) και μετά να κατηφορίσει προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα περισσότερα από τα μέρη που σερβίρουν pokè παγκοσμίως χαρακτηρίζονται ως fast casual style εστιατόρια και είναι συνήθως αισθητά φθηνότερα σε σχέση με τα sushi bars.

Όπως και στο σούσι, έτσι και στο poké, βάση είναι το ωμό ψάρι και το ρύζι, ενώ το όνομά του μεταφράζεται από τα χαβανέζικα ως "κομμένο σε κύβους". Σερβίρεται σε μπολ, εξού και το poké bowl, όπως είναι ευρέως γνωστό το πιάτο που συνήθως παίζει το ρόλο του ορεκτικού σε κάθε κουζίνα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "εξωτική". 

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα