Η συνταγή για το πιο νόστιμο σάντουιτς της σκανδιναβικής κουζίνας

Ήρθε η στιγμή να γνωρίσεις το Skagen.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Δεκεμβρίου 2020

Πρόκειται για το πιο κλασικό και elegant open-faced σάντουιτς της σκανδιναβικής κουζίνας - κυρίως το συναντά κάποιος περισσότερο στη σουηδική γαστρονομική κουλτούρα. Το Skagen είναι ουσιαστικά ένα ανοιχτό τοστ με λευκό ψωμί και γαρίδες, που πλαισιώνονται από κάποια επιπρόσθετα υλικά όπως η μαγιονέζα και η μουστάρδα Dijon, το αυγοτάραχο και ο άνηθος. Συνηθίζεται να αφαιρείται η κρούστα του ψωμιού.

Η συνταγή αποτελεί μία ιδέα του περίφημου Σουηδού σεφ και εστιάτορα Tore Wretman, με τη γέννησή του να χρονολογείται αμέσως μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το έδεσμα πήρε την ονομασία του από την βορειότερη πόλη της Δανίας, το Skagen, που έχει μεγάλη αλιευτική παράδοση, ειδικά όσον αφορά τις γαρίδες.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Napul’è όπως λέμε Italiano Vero

Μάγκυ Ταµπακάκη και Francesco "Ciccio" Granata σε µεταφέρουν γευστικά µέχρι την Ιταλία, δικαιολογώντας κάθε φορά απόλυτα τη φήµη του εστιατορίου της Βάρης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας