Η ίσως απόλυτη γέμιση για γαλοπούλα

Χριστούγεννα έρχονται, φρόντισε να προετοιμαστείς σωστά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Δεκεμβρίου 2020

Η γαλοπούλα είναι το έδεσμα που κυριαρχεί διεθνώς στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, αν και το συμπαθές κατά τα άλλα πουλερικό ίσως να αξίζει μία θέση σε κάθε είδος γεύματος γενικότερα. Βλέπεις, πέρα από τη γεύση, είναι και ένα από τα πιο υγιεινά κρέατα που υπάρχουν, με λίγες θερμίδες, χαμηλά λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Αν μαγειρευτεί σωστά μνημονεύεται για καιρό αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Το καθοριστικό σημείο είναι η γέμισή της. Αν αυτή πετύχει, αναβαθμίζεται η συνολική γευστική εμπειρία.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας