Η συνταγή για επική πορκέτα

Το χοιρινό στα καλύτερά του.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Δεκεμβρίου 2020

Πέρα από τα χορταστικό και πολλά υποσχόμενο από μόνο του όνομά της, η πορκέτα αποτελεί μία από τις πιο παλιές συνταγές από την Ιταλία όσον αφορά την αξιοποίηση του γουρουνόπουλου. Σύμφωνα με τους Ιταλούς ιστορικούς της γεύσης υπάρχουν αποδείξεις τις ύπαρξής της ήδη από τον 15ο αιώνα ενώ ενδείξεις της συνταγής της μπορούν να βρεθούν και σε βιβλία μαγειρικής του 12ου και 13ου αιώνα.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα μεγάλο κομμάτι του ζώου (πέρα από το χοιρινό η συνταγή μπορεί να γίνει από αρνί μέχρι κουνέλι), γεμισμένο με μυρωδικά και τυλιγμένο σε ρολό, που ψήνεται αργά για ώρες. Συνηθίζεται ωστόσο να χρησιμοποιείται η πανσέτα, μαζί με το δέρμα της, για ευνόητους λόγους.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος