Η συνταγή για επική πορκέτα
Το χοιρινό στα καλύτερά του.
Πέρα από τα χορταστικό και πολλά υποσχόμενο από μόνο του όνομά της, η πορκέτα αποτελεί μία από τις πιο παλιές συνταγές από την Ιταλία όσον αφορά την αξιοποίηση του γουρουνόπουλου. Σύμφωνα με τους Ιταλούς ιστορικούς της γεύσης υπάρχουν αποδείξεις τις ύπαρξής της ήδη από τον 15ο αιώνα ενώ ενδείξεις της συνταγής της μπορούν να βρεθούν και σε βιβλία μαγειρικής του 12ου και 13ου αιώνα.
Ουσιαστικά μιλάμε για ένα μεγάλο κομμάτι του ζώου (πέρα από το χοιρινό η συνταγή μπορεί να γίνει από αρνί μέχρι κουνέλι), γεμισμένο με μυρωδικά και τυλιγμένο σε ρολό, που ψήνεται αργά για ώρες. Συνηθίζεται ωστόσο να χρησιμοποιείται η πανσέτα, μαζί με το δέρμα της, για ευνόητους λόγους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα
Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.
Γραφει Γιαννης Σπανος