Χριστουγεννιάτικοι λουκουμάδες απευθείας από το τη Νάπολη
Ήρθε η ώρα να ασχοληθείς σοβαρά με κάτι άλλο πέρα από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.
Τα struffoli είναι ένα γλυκό που οι ρίζες της προέλευσής του χάνονται στα βάθη του χρόνου, με τη δημοφιλέστερη θεωρία να υποστηρίζει πως ξεκίνησαν να φτιάχνονται τις τελευταίες προ-χριστιανικές δεκαετίες. Σε μορφή και χρώμα θυμίζουν ρεβίθια - αυτό δεν είναι τυχαίο: Κατά το παρελθόν, στα χωριά της Καμπάνια η γη σταματούσε να παράγει και οι ντόπιοι έτρωγαν όλο και περισσότερα όσπρια όπως ρεβίθια και φακές, τα οποία δεν είναι ακριβώς και τα πιο festive πιάτα για την περίοδο των γιορτών.
Έτσι, έφτιαχναν τα struffoli, που ήταν ασφαλώς πολύ πιο νόστιμα, θυμίζοντας όμως σε εμφάνιση τις πιο συνηθισμένες τροφές της περιοχής.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.
Το θρυλικό Château de Beaucastel στη Μεγάλη Βρεταννία
Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στο εμβληματικό αθηναϊκό σποτ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας