Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger
Η παγκόσμια ημέρα cheeseburger θα έπρεπε να γιορτάζεται καθημερινά.
Κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του εκτιμά τα burgers σε κάθε εκδοχή τους. Ο μερακλής μάλιστα μπορεί και πρέπει να υπερηφανεύεται πως μπορεί να κατασκευάσει από την αρχή ένα, εντελώς μόνος του. Όπως για παράδειγμα αυτό το cheeseburger για την οποία σου έχουμε τη συνταγή. Έφυγες για κουζίνα.
Υλικά
Για τις πίκλες
- 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 κλαδάκια άνηθο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένο και ελαφρώς θρυμματισμένο
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι ξύδι
- 1 κ.γ. αλάτι kosher
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Για τη sauce
- 1/4 φλυτζανιού μαγιονέζα
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. υγρό από τις πίκλες
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα
Για το μπιφτέκι και το cheeseburger
- 450 γρ. βοδινός κιμά
- 1 κ.γ. αλάτι kosher
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φέτες κίτρινο τυρί, κατά προτίμηση τσένταρ
- 4 αφράτα ψωμάκια τύπου bun
- 2 κ.σ. βούτυρο
Eκτέλεση
Για τις πίκλες: Τοποθετείς το αγγούρι, τον άνηθο, το σκόρδο, το πιπέρι και τη μουστάρδα σε ένα βάζο και το κλείνεις. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζεις το νερό, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και βράζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι. Χύνεις προσεκτικά το μείγμα στο βάζο με τα αγγούρια, αφήνοντας ωστόσο ένα κενό ανάμεσα στην κορυφή του βάζου και το περιεχόμενο (περίπου 1/4 του βάζου). Κλείνεις με το καπάκι το βάζο και ανακινείς λίγο ώστε να συνδυαστούν τα υλικά. Το αφήνεις να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Για τη sauce: Σε ένα μικρό μπολ βάζεις όλα τα υλικά και τα ανακατεύεις. Το καλύπτεις και το βάζεις στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα την χρησιμοποιήσεις.
Για το μπιφτέκι και το cheeseburger: Αλείφεις τα ψωμάκια με το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα βάζεις στο φούρνο μέχρι να γίνουν ελαφρώς φρυγανισμένα. Χωρίζεις τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και τα διαμορφώνεις σε λεπτά μπιφτέκια, τα οποία πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι. Εν συνεχεία τα βάζεις σε μια πιατέλα και τα τοποθετείς στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του μαγειρέματος. Προθερμαίνεις το φούρνο σου σε μέτρια φωτιά και αλείφεις με ελαιόλαδο το σκεύος μέσα στο οποίο θα ψήσεις τα μπιφτέκια. Δεν τα ψήνεις όλα μαζί αλλά καθένα ξεχωριστά. Όσο ψήνονται τα πιέζεις ελαφρώς με σπάτουλα, ώστε να γίνουν λεπτά. Κατά διαστήματα προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Αφού ψηθούν τα μπιφτέκια, τα βάζει μέσα στα ψωμάκια, με το τυρί από πάνω τους. Ψήνεις κάθε burger περίπου 90 δευτερόλεπτα, στους 150º. Τα βγάζεις από το φούρνο, προσθέτεις πίκλες και sauce. Απολαμβάνεις και επαναλαμβάνεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα