Το τέλειο πρωινό έχει 4 φέτες μορταδέλα, τσένταρ και ένα αυγό

O Καναδός σεφ Matty Matheson συστήνει το Bologna Bowl.

Σε περίπτωση που δεν τον έχεις ακουστά, ο 32χρονος Matty Matheson είναι ο πιο δημοφιλής Καναδός σεφ. Άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο σε ηλικία μόλις 26 ετών και το show του, Dead Set on Life, ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα του Viceland. Έμαθε να μαγειρεύει σε μια σχολή μαγειρικής στο Οντάριο, αλλά μόλις δύο εβδομάδες πριν αποφοιτήσει αποφάσισε να τα παρατήσει όλα για να πάει σε tour με μία μπάντα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATTY MATHESON (@mattymatheson) on

Αν και ξεκίνησε με τη φήμη (ενός ακόμη) κακού παιδιού της γαστρονομίας, εξελίσσεται σε έναν από τους πιο cool τύπους του χώρου, έχοντας τρομερή απήχηση στα social media (μετρά πάνω από 583.000 followers στο Instagram). Οι συνταγές του χαρακτηρίζονται από απλότητα και αμεσότητα, ενώ είναι απολαυστικά ένοχες ή ένοχα απολαυστικές. Όπως αυτή που ακολουθεί παρακάτω.

"Ένα τέλειο πρωινό για σένα μπορεί να μην είναι και τόσο τέλειο για κάποιον άλλο" γράφει ο Matheson για την συνταγή του, Bologna Bowl. Μία αγαπημένη του διατροφική συνήθεια που τοποθετείται χρονολογικά πίσω στα εφηβικά του χρόνια. Ο Matheson διατηρούσε από τότε δεσμό με την Trish Spencer, την τωρινή σύζυγό του: "Πήγαινα λύκειο όταν δοκίμασα πρώτη φορά κάτι τέτοιο στο σπίτι της Trish. Το έχω φάει και το έχω φτιάξει και μόνος μου πάρα πολλές φορές από τότε" συμπληρώνει ο σεφ στο πρώτο του cookbook, το Matty Matheson: A Cookbook.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MUNCHIES (@munchies) on

Το τελευταίο, περιέχει συνταγές και ιστορίες για μέρη, καταστάσεις και φυσικά φαγητά, τα οποία έχουν σημαδέψει τη ζωή του Matheson. Και το συγκεκριμένο πιάτο είναι ένα από τα αγαπημένα του. Είναι σχετικά απλό και περιλαμβάνει 4 φέτες μορταδέλας Bologna με φιστίκι και πιπέρι, μία φέτα τσένταρ και ένα αυγό. Το κατά πόσο είναι υγιεινό το αφήνουμε στους εμπειρογνώμονες, καθώς προηγούνται άλλα πράγματα. Ιδού η συνταγή του. 

Υλικά

  • 4 φέτες μορταδέλα Bologna
  • 1 αυγό
  • 1 φέτα τυρί τσένταρ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ, φρυγανισμένο
  • αλάτι Maldon
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα στρογγυλό μπολ (που ενδείκνυται για φούρνο μικροκυμάτων) τοποθετείς δύο φέτες μορταδέλας στο κάτω μέρος, μετά το τυρί και σκεπάζεις με τις άλλες δύο φέτες μορταδέλας. 
  2. Σπας το αυγό από πάνω.
  3. Τοποθετείς το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα.
  4. Απλώνεις το βούτυρο στο ψωμί του τοστ και το κόβεις σε 6 λωρίδες (3 την κάθε φέτα).
  5. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
  6. Απολαμβάνεις κάθε πρωί για το υπόλοιπο της ζωής σου. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα