4 γρήγορες, υγιεινές συνταγές για αποτοξίνωση
Πρωταγωνιστούν τα χορταρικά εποχής. Σε ρόλο κομπάρσου, οι άπαχες πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.
Εδώ θα μάθεις πώς το μαγείρεμα χορταρικών μπορεί να μετατραπεί σε υψηλή τέχνη, με κύριο ζητούμενο την αποτοξίνωση του οργανισμού σου από τα κορεσμένα λίπη και το αλκοόλ - ναι, τα φρέσκα χορταρικά αποτελούν αληθινό "φάρμακο" για το ταλαιπωρημένο συκώτι σου. Επίσης, μαγειρεύοντας αυτές τις 4 συνταγές μέρα παρά μέρα, και καταναλώνοντάς τις επιτόπου ή στο ταπεράκι του γραφείου (κάθε συνταγή δεν χρειάζεται πάνω από 15 λεπτά ετοιμασίας), θα διαπιστώσεις ότι το έντερό σου θα δουλεύει ρολόι και ότι οι μύες σου θα αντέχουν περισσότερο στις δοκιμασίες του γυμναστηρίου. Μα πάνω απ’ όλα, θα ξέρεις ότι τρως ό,τι πιο υγιεινό διαθέτει η εποχή.
Σέσκουλα με σκόρδο

- Συστατικά: νερό, αλάτι, λάδι, σέσκουλα και σκόρδο.
- Προετοιμασία: Γέμισε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό, μια πρέζα αλατιού και μια μεγάλη κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις βράσει, ρίξε μέσα μια μερίδα σέσκουλα και άφησέ τα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλε τα σέσκουλα από την κατσαρόλα με μια κουτάλα-δίχτυ και ρίξτα μέσα σε ένα τηγάνι που θα έχεις από πριν σοτάρει δυο ή τρεις σκελίδες σκόρδου. Σερβίρεις προσθέτοντας έξτρα ελαιόλαδο και λίγο ξύσμα από λεμόνι.
Ψητό φιλέτο σολομού με σάλτσα σόγιας

- Συστατικά: φρέσκος σολομός, λάδι, νερό, σόγια, βαλσαμικό ξύδι και μυρώνια.
- Προετοιμασία: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει θερμανθεί για 2 λεπτά, ψήνεις το φιλέτο σολομού 5 λεπτά για κάθε πλευρά. Την ίδια ώρα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρεις ψιλοκομμένα μυρώνια σε λίγο ελαιόλαδο σβήνοντας με βαλσαμικό ξύδι και σάλτσα σόγιας. Σερβίρεις στο πιάτο το σολομό και απλώνεις τη σάλτσα. Συνοδευτικά, προσθέτεις ελαφρώς σοταρισμένα ντοματίνια.
Ψητό κοτόπουλο με σχοινόπρασο

- Συστατικά: στήθος κοτόπουλου, αλάτι, σχοινόπρασο, μαύρες ελιές, πιπέρι, λάδι.
- Προετοιμασία: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει θερμανθεί για 2 λεπτά (ή στη σχάρα του BBQ), τοποθετείς το φιλέτο κοτόπουλου προσθέτοντας αλάτι, μαύρο πιπέρι και μια κουταλιά ελαιόλαδου. Παράλληλα, σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρεις μια μερίδα σχοινόπρασα και ξύσμα σκόρδου. Μετά από ένα έως δυο λεπτά ρίχνεις στο τηγάνι τις ελιές (ψιλοκομμένες και "φιλεταρισμένες"), προσθέτεις λίγο νερό σταδιακά και αφήνεις να σιγοβράσουν όλα μαζί για 10 περίπου λεπτά. Εναλλακτικά, προσθέτεις στο τέλος λίγη κρέμα γάλακτος light.
Ψητό σπανάκι με ρόκα και αυγό

- Συστατικά: σπανάκι, ρόκα, αυγό, μπέικον, λάδι και βαλσαμικό ξύδι.
- Προετοιμασία: Σοτάρεις το σπανάκι μαζί με ψιλοκομμένο μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σβήνεις με βαλσαμικό ξύδι. Όσα λεπτά διαρκεί αυτό, σε ένα άλλο τηγάνι, ψήνεις μια φέτα ψωμί απλώνοντας πάνω της ένα αυγό. Προσθέτεις δυο κουταλιές ελαιόλαδο τις οποίες απλώνεις με ένα κουτάλι πάνω από το αυγό για να "ψηθεί" και να δημιουργήσει κρούστα. Σερβίρεις το πιάτο τοποθετώντας στη βάση το σπανάκι με το μπέικον, προσθέτοντας από πάνω τη φέτα ψωμιού με το αυγό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑπό τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.