Τα τέλεια pancakes με cottage cheese

Μία comfort συνταγή, ιδανική για πρωινό.

H Phyllis Grant είναι μία αρκετά καταξιωμένη σεφ και συγγραφέας, που πρόσφατα μάλιστα εξέδωσε και το βιβλίο της, Everything Is Under Control: a Memoir with Recipes, στο οποίο φιλοξενούνται κάποιες από τις αγαπημένες της συνταγές. Μάλιστα, το Esquire το έχει συμπεριλάβει στα καλύτερα 10 cookbooks του 2020. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by p h y l l i s g r a n t (@dashandbella) on

Η Phyllis αποφάσισε να αποκαλύψει στην αμερικανική έκδοση του Esquire την οικογενειακή συνταγή για pancakes, που κληροδότησε από τους γονείς της και που ασφαλώς, εν μέσω καραντίνας, εκτελεί διαρκώς για πρωινό -αλλά όχι μόνο- των παιδιών της. Η προσέγγισή της περιλαμβάνει cottage cheese στη ζύμη, με το τελικό αποτέλεσμα να ισορροπεί μεταξύ γλυκού και αλμυρού. Αν σε ιντριγκάρει κάτι τέτοιο, δες τη συνταγή της παρακάτω.

Τα τέλεια pancakes με cottage cheese

Υλικά

  • 6 μεγάλα αβγά
  • 1 φλ. cottage cheese
  • 1 πλήρες γιαούρτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. αλάτι kosher
  • βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείς όλα τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από το βούτυρο, και ανακατεύεις σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 20''. Καθαρίζεις τα τοιχώματα και ανακατεύεις για ακόμη 10''. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μπολ και είτε το χρησιμοποιείς αμέσως είτε το αφήνεις, καλυμμένο, στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Αν επιλέξεις το δεύτερο, ανακάτεψε καλά πριν τη χρήση. 
  2. Τοποθετείς ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτεις λίγο βούτυρο και όταν αυτό λιώσει, ρίχνεις τα κομμάτια της ζύμης στο μέγεθος που επιθυμείς, σχηματίζοντας τα pancakes. Χρειάζονται 20-30'' ανά πλευρά για να μαγειρευτούν. Συνεχίζεις να κάνεις το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη, προσθέτοντας λίγο ακόμη βούτυρο αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Ιδανικά, τρως αμέσως.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος