Η αναγέννηση του θρυλικού σκάφους του Ernest Hemingway

Η Pilar, η πιο διάσημη ψαρόβαρκα όλων των εποχών, ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή.

Πίσω στο 2012, η ανιψιά του Ernest Hemingway, Hilary, εξερευνούσε το παλιό αλιευτικό σκάφος του διάσημου θείου της για πρώτη φορά. Το μήκους 12 μέτρων πλωτό με την ονομασία Pilar (ονομάστηκε έτσι από το όνομα της δεύτερης συζύγου του, Pauline) βρισκόταν μέχρι τότε σε μία αποθήκη στην Αβάνα της Κούβας. Η Hilary Hemingway απευθύνθηκε στον Wes Wheeler, ο προπάππους του οποίου ήταν ο ιδρυτής της Wheeler Shipbuilding, της κατασκευάστριας εταιρείας του σκάφους, προκειμένου να του ζητήσει να κατασκευάσει ένα πανομοιότυπο σκάφος. 8 χρόνια αργότερα, αυτό είναι γεγονός και θα παρουσιαστεί επίσημα από την Wheeler Yacht Company τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η αναγέννηση του θρυλικού σκάφους του Ernest Hemingway

Ο Papa, γνωστός για την τεράστια λατρεία που είχε στο ψάρεμα, αποφάσισε όταν ήταν 35 ετών να παραγγείλει ένα σκάφος που θα χρησιμοποιούσε κυρίως για αλιευτικούς σκοπούς. Εμπιστεύθηκε έτσι την Wheeler για την κατασκευή του, γνωρίζοντας πως το εν λόγω brand χρησιμοποιεί τα ποιοτικότερα υλικά και διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Επιπροσθέτως, τα χειροποίητα σκάφη της Wheeler είχαν τεράστια ανθεκτικότητα και αντοχή. Ο Hemingway απέκτησε τελικά την καλύτερη ψαρόβαρκα της εποχής του και το μάλλον πιο διάσημο αλιευτικό σκάφος που υπήρξε ποτέ.

Η αμερικανική εταιρεία με βάση τη Νέα Υόρκη θα δημιουργήσει λοιπόν ένα ακριβές αντίγραφο που θα ονομάζεται Wheeler-Pilar 38. Αυτό θα έχει την εμφάνιση του πρωτότυπου αλλά θα διαθέτει και πολλές σύγχρονες λειτουργίες και εξοπλισμό. 

Ο Papa σίγουρα θα ήταν περήφανος γι' αυτό, τόσο, ώστε να το γιορτάσει με κάποιο (ή κάποια) από τα αγαπημένα του cocktails.

ΣΚΑΦΟΣ ΨΑΡΕΜΑ ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΪ 1

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.