Μινιατούρες της θρυλικής Aston Martin DB5 για κάθε επίδοξο 007

Ο καθένας μπορεί να αποκτήσει το πιο θρυλικό Bond car. Αλλά σε μικρογραφία.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 03 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν χρειάζεται να σου γράψουμε πολλά για την Aston Martin DB5, που εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πιο εμβληματικό Bond car της ιστορίας. Η φημισμένη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να συνεργαστεί με την λονδρέζικη Little Car Company προκειμένου να δημιουργηθούν ακριβή αντίγραφα της DB5 αλλά σε μικρότερο μέγεθος στο πλαίσιο της καμπάνιας προώθησης του No Time To Die αλλά και -κακά τα ψέματα- για να μπουν και αρκετές χιλιάδες λίρες στα ταμεία των δύο brands. 

Με μήκος 3 μέτρων και πλάτος 1 μ., η μινιατούρα της DB5, που ονομάζεται DB5 Junior, είναι ένα αντίτυπο σε κλίμακα περίπου 2:3 με το κανονικό μοντέλο, έχοντας όμως ακριβώς ίδια εμφάνιση και λεπτομέρειες. Και σαφώς μικρότερη τιμή: Το κανονικό μοντέλο της Aston Martin που πωλείται συνήθως σε δημοπρασίες ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια. Η DB5 Junior διατίθεται με μόλις $45.000.

Μινιατούρες της θρυλικής Aston Martin DB5 για κάθε επίδοξο 007
ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ ASTON MARTIN DB 5 JUNIOR 3
ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ ASTON MARTIN DB 5 JUNIOR 1

Το αλουμινένιο honeycomb chassis είναι ασφαλώς το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της, με έναν ηλεκτρικό κινητήρα να αποτελεί την καρδιά της. Η μπαταρία της έχει αυτονομία σχεδόν 70 χιλιομέτρων. Το βάρος της δεν ξεπερνά τα 272 κιλά ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 50 χλμ/ώρα. Είπαμε, είναι Aston Martin αλλά ποτέ δεν παύει να είναι μινιατούρα.

Ακριβώς πανομοιότυπο με το αυθεντικό αυτοκίνητο είναι και το εσωτερικό με το μαύρο δερμάτινο σαλόνι και το ταμπλό με τα πλήρως λειτουργικά όργανα της Smith.

Θα κατασκευαστούν μόλις 1.095 αντίτυπα της DB5 Junior τα οποία θα είναι διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο από τις αρχές του 2021.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς μπορείς να 'ξαναβαφτίσεις' το iPhone σου

Μέσα σε μόλις ένα λεπτό μπορείς να αλλάξεις όνομα στη συσκευή σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης