Η κινέζικη απάντηση στο κλασικό van της Volkswagen

Μία κινέζικη ρέπλικα για το μυθικό όχημα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 05 Οκτωβρίου 2020

Ένας από τα brands που κέρδισαν τις εντυπώσεις στο Auto Show του Πεκίνου ήταν η Songsan Motors. Η εν λόγω εταιρεία ειδικεύεται στις ιδιαίτερες δημιουργίες της που πατούν πάνω σε κάποια από τα πιο κλασικά κομμάτι στην ιστορία των 4 τροχών. Κοινώς, φτιάχνει αυτοκίνητα που παραπέμπουν σε θρυλικά μοντέλα ή εκσυγχρονίζει ήδη υπάρχοντα αμάξια, με μοναδικό στυλ και υβριδικές ιδέες. Αυτό έκανε και τώρα, με μία δημιουργία που θυμίζει έντονα το Volkswagen Bus T1 αλλά με μία ελαφρώς πιο μοντέρνα οπτική.

Ένα κλασικό transporter με κινέζικη ματιά

Οι κύριες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το μυθικό βανάκι της  Volkswagen εντοπίζονται αρχικά στις διαφορετικές γωνίες και τον ελαφρώς πιο smooth σχεδιασμό. Υπάρχουν όμως οι ίδιοι στρογγυλοί προβολείς, το δίχρωμο φινίρισμά του με την πάνω λευκή περιοχή και το logo στη μέση - που όμως δεν είναι το χαρακτηριστικό VW. Συναντάς επίσης σε αυτό τη συρόμενη πόρτα, τον εφεδρικό τροχό πίσω και την τέντα στο ταβάνι. 

Η κινέζικη απάντηση στο κλασικό van της Volkswagen
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΒΑΝΑΚΙ VOLKSWAGEN 2

Ευπροσάρμοστο και εύκαμπτο

Το εσωτερικό του, όπως το αρχικό μοντέλο, είναι εξαιρετικά versatile και customable, με δυνατότητα για μία έως τρεις σειρές καθισμάτων αλλά και την προσθήκη ενός τραπεζιού. Η καμπίνα ντύνεται με vintage δερμάτινη ταπετσαρία σε κρεμ χρώμα που υπάρχει στα καθίσματα, στο ταμπλό, στην κεντρική κονσόλα και στα πάνελ των θυρών. Η σύγχρονη τεχνολογία είναι παρούσα, με μία μεγάλη κεντρική οθόνη στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα ψυχαγωγίας. Στο μηχανικό κομμάτι, ένας υβριδικός turbocharged κινητήρας 1,5 λίτρου συνυπάρχει με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. 

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chevrolet Camaro είναι πιο ισχυρή από ποτέ

Η SVE Yenko / SC Stage 2 είναι ένα κτήνος 1.050 αλόγων.

Το ηλεκτρικό πατίνι της Mercedes είναι καλύτερο από σκούτερ

Το eScooter έρχεται για να κάνει τη διαφορά.