Τα 5 πιο γρήγορα αυτοκίνητα του κόσμου

Πώς μοιάζει η ζωή στο δρόμο μετά τα 430 χλμ/ώρα;

Γράφει: Γιάννης Σπανός 03 Ιανουαρίου 2021

Σχεδόν κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους δρόμους αυτού του πλανήτη είναι πολλά περισσότερα από τους αριθμούς των χαρακτηριστικών και των επιδόσεών του. Υπάρχουν όμως και κάποια νούμερα που όσο και να πεις κερδίζουν τις εντυπώσεις. Όπως για παράδειγμα τα 5 μοντέλα που ακολουθούν και τυγχάνει να είναι τα πιο γρήγορα αμάξια της ιστορίας. Τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

SSC Tuatara - 508 χλμ/ώρα

Τα 5 πιο γρήγορα αυτοκίνητα του κόσμουSSC North America

Όταν η SSC παρουσίαζε για πρώτη φορά το τερατώδες Tuatara, έκανε λόγο για τελική ταχύτητα 482 χλμ/ώρα. Μετά από κάποιες τροποποιήσεις και την προσθήκη ενός V8 twin-turbocharged κινητήρα 5.9 λίτρων, 1.750 ίππων, το κτήνος της αμερικανικής εταιρείας κατάφερε να σημειώσει εντός πίστας ασφαλώς, το ασύλληπτο ρεκόρ των 508 χλμ/ώρα. Ο CEO της εταιρείας Jerod Shelby έχει πρόσφατα αναφέρει πως σύντομα θα επιχειρηθεί μία νέα κατάρριψη του εν λόγω ρεκόρ.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ - 489 χλμ/ώρα

BUGATTI CHIRON SUPER SPORT 300+Bugatti

Τον Αύγουστο του 2019, η Bugatti, μέσω της Chiron Super Sport 300+, κατόρθωσε να ξεπεράσει τις επιδόσεις της Hennessey Venom F5, με το εξαιρετικό supercar της να γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο που ξεπερνά το φράγμα των 300 μιλίων ανά ώρα (480 χλμ). Το εν λόγω μοντέλο κυκλοφορεί σε μόλις 30 αντίτυπα -και αποκλειστικά για χρήση σε πίστα- με τιμή €3.200.000.

Hennessey Venom F5 - 479 χλμ/ώρα

HENNESSEY VENOM F5Hennessey Performance

Διαθέτει έναν V8 κινητήρα των 7.6 λίτρων με δύο τούρμπο, απόδοση 1.600 ίππων και 1.760 Nm ροπής. Το αμάξωμά της, φτιαγμένο από ανθρακονήματα είναι άκαμπτο και με χαμηλό βάρος. Αυτά φαίνεται να αρκούν για να σημειώνει εξωπραγματικές επιδόσεις. Η Hennessey πάντως έχει υποσχεθεί ότι το επόμενό της μοντέλο θα μπορεί να πιάσει ταχύτητες που πλησιάζουν ή και ξεπερνούν τα 500 χλμ/ώρα, κάτι που σημαίνει πως θα έχουμε το γρηγορότερο road-going όχημα της ιστορίας. 

Koenigsegg Agera RS - 447 χλμ/ώρα

KOENIGSEGG AGERAKoenigsegg

Στις 4 Νοεμβρίου 2017, το Nevada Department of Transportation είχε δώσει άδεια στη σουηδική εταιρεία να κάνει δοκιμές σε μία ευθεία σχεδόν 20 χλμ, λίγο έξω από το Λας Βέγκας, προκειμένου να δοκιμαστεί η μέγιστη ταχύτητα της Agera RS. Με τον Niklas Lilja στο τιμόνι του, το συγκεκριμένο μοντέλο έπιασε το -τότε- εξωφρενικό 447 χλμ/ώρα, κερδίζοντας μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Hennessey Venom GT - 435 χλμ/ώρα

HENNESSEY VENOM GTHennessey Performance

Η Hennessey Venom GT προέκυψε σχεδόν από το πουθενά, πίσω στο 2014, όταν η αμερικανική εταιρεία από το Τέξας παρουσίασε ένα Frankenstein-style supercar, με έναν twin-turbo V8 κινητήρα 7 λίτρων, που απέδιδε 1.224 άλογα. Με την άδεια του Kennedy Space Center, έπιασε τελική ταχύτητα που ξεπέρασε τα 435 χλμ/ώρα. Αυτό αρκούσε για να θεωρηθεί το πιο γρήγορο αυτοκίνητο της εποχής του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης