Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το Apple Car

Το επόμενο, φιλόδοξο project της Apple σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 13 Ιανουαρίου 2021

Apple Car λοιπόν. Πέρα από όλα τα φιλόδοξα projects που ετοιμάζει η Apple για το άμεσο και το απώτερο μέλλον, υπάρχει και ένας εντελώς διαφορετικός τομέας από τα συνηθισμένα με τον οποίο σκοπεύει να ασχοληθεί η αμερικανική εταιρεία. Συγκεκριμένα, στο Κουπερτίνο ετοιμάζονται να εισέλθουν στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης

Και εγένετο Apple Car

Το πρωτοποριακό concept που προς το παρόν τιτλοφορείται Apple Car αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2024, με καινοτόμες λειτουργίες που θα σχετίζονται κυρίως με την ειδική τεχνολογία επαναφόρτισης της μπαταρίας και την προσαρμογή αυτόνομων συστημάτων οδήγησης, ικανών να κάνουν ποιοτικό άλμα στο περιβάλλον και τη λειτουργία του αυτοκινήτου.

Οι πρώτες πληροφορίες τονίζουν επίσης πως έχει δοθεί μεγάλη σημασία στην τεχνολογία LiDAR, που αφορά τα ραντάρ του αυτοκινήτου. Η Apple γενικότερα ποντάρει πολύ σε αυτό το task, καθώς θεωρεί πως ο τομέας της ηλεκτροκίνησης θα ξεκινήσει την επόμενη μεγάλη τεχνολογική μάχη της επόμενης δεκαετίας. Και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να μείνει πίσω σε αυτόν τον αγώνα δρόμου.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το Apple CarHyundai

Ο άμεσος συνεργάτης

Η Apple φημίζεται τόσο για την καινοτομία της όσο και για τη μοναδικότητά της σε πολλά πράγματα αλλά σίγουρα ο κόσμος των 4 τροχών και κατ' επέκταση εκείνος της ηλεκτροκίνησης δεν είναι ένα από αυτά. Μοιραία, αναζητεί έναν συμπαίκτη που θα την βοηθήσει να σχεδιάσει, να εξελίξει και να λανσάρει στην αγορά το Apple Car.

Οι πρώτες φήμες έκαναν για επαφή της εταιρείας με την Tesla αλλά οι πιο πρόσφατες πληροφορίες φέρνουν ένα άλλο όνομα στο τραπέζι. "Γνωρίζουμε πως η Apple βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αρκετές εταιρείες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο και η Hyundai Motor είναι μία από αυτές. Οι επαφές μας είναι σε αρχικό ακόμη στάδιο και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί" αναφέρει ανακοίνωση της Hyundai, που από πολλούς insiders είναι το φαβορί για να συνεργαστεί με το Κουπερτίνο.

Για την ιστορία, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχει στα σκαριά ένα ηλεκτρικό concept το οποίο παραμένει κρυφό και αυτό ίσως να λέει πολλά.

Πιθανότατα, θα γνωρίζουμε σύντομα περισσότερα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία