Το Tesla Cybertruck μόλις απέκτησε αντίπαλο

Η Canoo παρουσιάζει ένα εξωφρενικό, πλήρως ηλεκτρικό pickup.

Όταν ο Elon Musk, πίσω στο 2019, ανακοίνωνε τη δημιουργία του εξωφρενικού Tesla Cybertruck, υπήρχαν πολλοί που αναρωτιόνταν αν το ηλεκτρικό post-apocalyptic όχημα θα έβγαινε ποτέ στους δρόμους. Μετά από μία χρονιά που θύμιζε αρκετά Αποκάλυψη (ναι, το 2020), ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί το φιλόδοξο task του Νοτιοαφρικανού entrepreneur. Θωρακισμένο με εξαιρετικά ανθεκτικό γυαλί, τεράστιο από κάθε άποψη και με χώρο για 6 ενήλικες, το Tesla Cybertruck υπόσχεται εμβέλεια 800 χιλιομέτρων, το 0-100 σε 2,9'' και τελική ταχύτητα 210 χλμ/ώρα. Αλλά από ό,τι φαίνεται δεν θα είναι το μοναδικό κτήνος της κατηγορίας του.

Η Canoo ετοιμάζεται να λανσάρει ένα εξίσου εντυπωσιακό και πλήρως ηλεκτρικό κτήνος, που αναμένεται στους δρόμους -αλλά και πολύ πιο μακριά από αυτούς- έως το 2023.

Το Tesla Cybertruck μόλις απέκτησε αντίπαλο

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως Evelozcity και ιδρύθηκε από τους Stefan Krause και Ulrich Kranz ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα pickup, που όλοι φιλοδοξούν πως θα είναι η απάντηση τόσο στο Cybertruck όσο και στο EV.

Το πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Canoo στερείται κουκούλας και απαλλάσσεται από ορθές γωνίες, έχοντας ένα καμπυλωτό σχεδιασμό στο μπροστινό του μέρος. Σε αυτό είναι προσαρμοσμένοι ειδικοί προβολείς, ενώ σε πολλά σημεία του υπάρχουν ειδικά LED φώτα, στρατηγικά τοποθετημένα.

Είναι επίσης εξοπλισμένο με ειδικά διαμορφωμένα ελαστικά που του επιτρέπουν να κινηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε τερέν. Το εσωτερικό του είναι εξαιρετικά ευρύχωρο, κάτι που ισχύει και για το πίσω μέρος. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Canoo (@canoo)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Canoo (@canoo)


 
Η μπαταρία του υπόσχεται αυτονομία που ξεπερνά τα 320 χιλιόμετρα. Θα έχει ιπποδύναμη 600 αλόγων ενώ το συνολικό του βάρος δεν θα ξεπερνά τα 800 κιλά. 

Προς το παρόν δεν είναι ακόμη γνωστή η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του, ούτε η τιμή του.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος