Bugatti Chiron εναντίον μαχητικού τζετ

Η κόντρα που κανείς δεν ζήτησε αλλά όλοι θέλουν να δουν.

Η Bugatti Chiron Sport των 1.480 ίππων είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που υπάρχουν. Το αξίας 3,5 εκατ. όχημα συναντάται στην πιο ισχυρή εκδοχή του στην limited edition Les Légendes du Ciel. Η Bugatti αποφάσισε να την τεστάρει, σε μία μάλλον ακραία δοκιμασία: Τοποθετώντας την σε έναν αεροδιάδρομο, πλάι σε ένα μαχητικό αεροσκάφος Dassault Rafale Marine.

Μία ασυνήθιστη μονομαχία

Η έμπνευση γύρω από το εν λόγω αυτοκίνητο αντλήθηκε από την aviation heritage της εταιρείας και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η Les Légendes du Ciel έχει τη δύναμη για να απογειωθεί. Διαθέτει έναν W16 κινητήρα 1.479 αλόγων και 1.180 Nm ροπής, λειτουργώντας συνδυαστικά με ένα κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων. 

Bugatti Chiron εναντίον μαχητικού τζετBugatti

Το εσωτερικό του είναι ντυμένο με ανοιχτό καφέ δέρμα και vintage λεπτομέρειες, έχοντας πολλές τεχνολογικές καινοτομίας και διαθέτοντας όλη την κομψότητα που θα περίμενε κάποιος από μία Bugatti. Το συγκεκριμένο κομμάτι της γαλλικής εταιρείας έχει κατασκευαστεί μόλις σε 20 αντίτυπα για ευνόητους λόγους - δηλαδή για συλλέκτες και άτομα που μπορούν να κάνουν afford κάτι τέτοιο.

> Διάβασε ακόμη: Το Toyota Supra του Paul Walker βγαίνει στο σφυρί

Το Rafale από την πλευρά του έχει ισχύ ισοδύναμη με 5.650 άλογα και έναν twin-engine μηχανισμό που την παράγει. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 1,6 Mach, που ισοδυναμεί με 1.980 χλμ/ώρα. Την ίδια στιγμή, η τελική ταχύτητα της Chiron Sport αγγίζει τα 420 χλμ/ώρα.

Αλλά πολλά γράψαμε. Να πέσει το βίντεο.

Όπως παρατηρεί κάποιος, στο κομμάτι που και τα δύο οχήματα πατούν στο έδαφος, η Chiron εκμεταλλεύεται την επιτάχυνσή της και κερδίζει μέτρα. Δεν είναι και λίγο αυτό. Όλα όμως τελειώνουν όταν ενεργοποιείται η τουρμπίνα του αεροσκάφους. Cheat mode θα έλεγε κάποιος ή απλά η φυσική εξέλιξη της μηχανικής κάποιος άλλος. Προχωράμε.

> Διάβασε ακόμη: Τα καλύτερα σκούτερ της χρονιάς

Ας πούμε ωστόσο πως η ισοπαλία να είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Βλέπεις, η Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel δεν μπορεί να πετάξει. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου