Οι πιο σπάνιες Aston Martin DB5 βγαίνουν στο σφυρί

Μία τριάδα από τις πιο ιδιαίτερες Vantage που υπάρχουν αναζητά νέο γκαράζ.

H Aston Martin DB5 είναι ένας θρύλος για τον κόσμο των 4 τροχών και μάλλον είναι περιττό να σου εξηγήσουμε το γιατί. Κάθε μία από αυτές αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα σε ρόδες, με συνολικά μόλις 1.000 αντίτυπα να έχουν κατασκευαστεί διαχρονικά. Μία από τις σπανιότερες εκδοχές της είναι η Vantage με βελτιώσεις - δύσκολα θα βρεις περισσότερες από 70 να κυκλοφορούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Μία ξεχωριστή δημοπρασία

Τώρα, ο οίκος δημοπρασιών  Nicholas Mee & Co προσφέρει μία once-in-a-lifetime ευκαιρία στους συλλέκτες να αποκτήσουν μία τριάδα από  DB5 Vantage icons (Coupé, Convertible και την one-of-one Shooting Brake). Το εν λόγω πακέτο θα βγει στο σφυρί στις 8 Ιουνίου, στο ετήσιο  London Concours event που θα λάβει χώρα στα HQ της Honourable Artillery Company.

Οι πιο σπάνιες Aston Martin DB5 βγαίνουν στο σφυρίNicholas Mee & Co

Η ιστορία της Aston Martin DB5 Vantage

Η DB5 ξεκίνησε να αναπτύσσεται αμέσως μετά τη σειρά DB4  V, έχοντας αρκετές και σημαντικές αλλαγές όσον αφορά το στυλ αλλά και τις λειτουργίες της, ενώ προωθήθηκαν αρκετά τα οδηγικά upgrades σε αυτήν.

> Διάβασε ακόμη: Η συλλογή αυτοκινήτων του José Mourinho

Ο κινητήρας της ανέβηκε από τα 3.7 στα 4 λίτρα, κάτι που βοήθησε στην αύξηση των αλόγων της σε 282 - ένα μεγάλο asset για τα μέσα των 60s (η παραγωγή της διήρκησε από τον Ιούλιο του 1963 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1965)  

Από τις 3 διαθέσιμες της δημοπρασίας, η σπανιότερη είναι η DB5 Shooting Brake Vantage κι αυτό γιατί είναι η μοναδική του είδους της που φτιάχτηκε ποτέ.

ASTON MARTIN DB 5 ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ 2Nicholas Mee & Co

Έγινε κατά παραγγελία του David Brown (Προέδρου της εταιρείας) και μάλιστα ήταν τόσο ιδιαίτερη που 11 πελάτες του brand επιθυμούσαν διακαώς να αποκτήσουν μία τέτοια, δίνοντας λευκή επιταγή. Κάτι τέτοιο όμως δεν προχώρησε.

Από την πλευρά της, η DB5 Vantage Convertible είναι ένα αυτοκίνητο-σήμα κατατεθέν των swinging sixties, που μεταξύ άλλων λάτρεψαν οι Ralph Lauren, Peter Sellers και Elle Macpherson. Γι' αυτήν φτιάχτηκαν μόλις 123 κομμάτια, που βγήκαν στους δρόμους σε δύο χαρακτηριστικά χρώματα - σε Caribbean Pearl Blue και White Gold.

ASTON MARTIN DB 5 ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ 1Nicholas Mee & Co

Τέλος, το πιο εμβληματικό όλων: Η DB5 Vantage Coupe. Ναι, εκείνη του James Bond. Για πάνω από μισό αιώνα αποτελεί σημείο αναφοράς για το αντρικό στυλ, την pop κουλτούρα και την ιστορία του κινηματογράφου.

> Διάβασε ακόμη: Τα καλύτερα σκούτερ της χρονιάς

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιο θα είναι το ποσό που θα 'πιάσουν' τα τρία αυτοκίνητα αλλά είναι δεδομένο πως θα πλησιάσει τα οκτώ ψηφία.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης