Το Tesla Roadster έρχεται το 2023, σύμφωνα με τον Elon Musk

Το εξωφρενικά γρήγορο EV θα θυμίζει πύραυλο της SpaceX.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 09 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Elon Musk υποστηρίζει πως η δεύτερη γενιά Tesla Roadster θα είναι -επιτέλους- διαθέσιμη στα τέλη του 2023, έξι χρόνια μετά την πρεμιέρα του ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας του Νοτιοαφρικανού entrepreneur. 

O CEO της Tesla και της SpaceX (μεταξύ άλλων) απάντησε σε έναν χρήστη του Twitter, ο οποίος αναρωτήθηκε ποιο θα είναι ακριβώς το status του νέου ηλεκτρικού supercar.

"To 2021 ήταν μία χρονιά μεγάλων ελλείψεων από τις εταιρείες που μας προμηθεύουν. Δεδομένου πως το 2022 δεν θα είναι τόσο δραματικό, το νέο Roadster θα κάνει λογικά την εμφάνισή του το 2023" τόνισε ο Musk.

Η ιστορία και τα χαρακτηριστικά του Tesla Roadster

Ηιστορία της Tesla, εν αντιθέσει με αυτό που θα πίστευε ο καθένας, ξεκινά ουσιαστικά πίσω στο 2003, όταν η General Motors αποφάσισε να εγκαταλείψει το περιβόητο project για τη δημιουργία του ηλεκτρικού κινητήρα EV1, για πάντα.

> Διάβασε ακόμη: Η εξωφρενικά σπάνια Porsche 911 Turbo S

Ο αστικός μύθος λέει πως οι Martin Eberhard και Marc Tarpenning ίδρυσαν την Tesla Motors σαν απάντηση για τα όνειρα που άφησε στη μέση η GM. Το 2004 μπήκε στο παιχνίδι ο Elon Musk, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και το 2008 η εταιρεία έβαλε στη γραμμή παραγωγής το πρώτο Tesla Roadster.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή έγιναν γνωστά για αυτό κάποια πολύ βασικά πράγματα: Η τρελή επιτάχυνσή του, πρωτόγνωρη για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ήταν ένα από αυτά. 

Το Tesla Roadster λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία αναθεωρημένη εκδοχή της Lotus Elise με ηλεκτρικό κινητήρα. Το διθέσιο sports car της βρετανικής εταιρείας έχει πολλές ομοιότητες με το αντίστοιχο της Tesla. Το τελευταίο μπορεί πια να αναπτύξει ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, να πιάσει το 0-100 σε 3,9'' και να φορτίσει πλήρως σε μόλις δύο ώρες (με αυτονομία 390 χλμ), την ίδια στιγμή που αντίστοιχα αυτοκίνητα χρειάζονται 15. 

> Διάβασε ακόμη: Teorema, το νέο θαύμα της Pininfarina

Οι επιδόσεις, οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, το δίχρωμο εσωτερικό, η αναμνηστική εσωτερική πλάκα με τις υπογραφές των εργαζομένων πάνω από τη θήκη μπαταριών, η δυνατότητα τέλειας συντήρησης και η πανίσχυρη μπαταρία είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά που δικαιολογούν εν μέρει την τιμή του, η οποία για την ιστορία κυμαίνεται κοντά στο 1,5 εκατ. δολάρια. Από την άλλη, υπάρχει και ο αντίλογος που υποστηρίζει πως με τα ίδια περίπου χρήματα αγοράζει κάποιος μία Ferrari. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.