Η Porsche 928 του Tom Cruise έσπασε κάθε ρεκόρ

Όσοι έχουν δει το "Οι σκοτεινές μπίζνες ενός πρωτάρη", ξέρουν.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 29 Σεπτεμβρίου 2021

Μερικές ημέρες πριν, σε μία δημοπρασία της Barrett-Jackson στο Τέξας, ένα από τα πιο γοητευτικά κινηματογραφικά -και όχι μόνο- αυτοκίνητα βγήκε το σφυρί: Η Porsche 928 που οδηγούσε ο Tom Cruise το 1983 στο Risky Business (ή αν προτιμάς στο "Οι σκοτεινές μπίζνες ενός πρωτάρη") πουλήθηκε έναντι $1.980.000.

> Διάβασε ακόμη: Η παλιά Porsche που λατρεύει όλο το Χόλιγουντ

Το γεγονός είναι αρκετά περίεργο αν αναλογιστεί κανείς πως αντίστοιχα μοντέλα, πωλούνται σήμερα στις ΗΠΑ έναντι $20.000. H αξία του συγκεκριμένου οχήματος ασφαλώς ανέβηκε λόγω του παρελθόντος του και της εμφάνισής του στη μεγάλη οθόνη. '

Ηταν άλλωστε ένας από τους ρόλους που έβαλαν τον Tom Cruise στον χάρτη, προτού η καριέρα του απογειωθεί λίγο αργότερα με το Top Gun

Το όχημα καθεαυτό

Η εν λόγω Porsche ήταν αρχικά λευκή αλλά βάφτηκε χρυσή καθώς το συγκεκριμένο χρώμα έγραφε καλύτερα στην κάμερα. Μετά την ταινία του Paul Brickman διατηρήθηκε στην αντιπροσωπεία της Porsche (Porsche Cars North America) και στη συνέχεια χρησιμοποιούταν ως έκθεμα στο Petersen Automotive Museum του Λος Άντζελες.

> Διάβασε ακόμη: Η Porsche του Pablo Escobar κοστίζει μία περιουσία

Στο εσωτερικό της, υπάρχουν οι υπογραφές κάποιων εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας όπως οι Bronson Pinchot, Joe Pantolianο, Curtis Armstrong και Francine Locke, μαζί με φωτογραφίες τους από τα γυρίσματα. 

Η Porsche 928 του Tom Cruise έσπασε κάθε ρεκόρPorsche

Το όχημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως σε αυτό έμαθε να οδηγεί ο Tom Cruise, υπό τις οδηγίες του παραγωγού Jon Avnet.

> Διάβασε ακόμη: Κανείς δεν φωτογραφίζει αυτοκίνητα όπως ο Remi Dargegen

Στην καρδιά της Porsche 928 βρίσκεται ένας V8 κινητήρας 4.5 λίτρων που αποδίδει 241 άλογα και τελική ταχύτητα 230 χλμ/ώρα.

ΠΟΡΣΕ ΤΟΥ ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ 1Porsche

Αρχικά, η σειρά αυτή επρόκειτο να διαδεχθεί την 911, γι' αυτό και σχεδιάστηκε με εντελώς διαφορετικό όσο και πρωτοποριακό design. Η αγορά όμως είχε αντίθετη γνώμη και έτσι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναθεώρησε τα πλάνα της. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης