Ένας Έλληνας στο Rally Dakar 2022

Ο Βασίλης Μπούδρος είναι ο Έλληνας αναβάτης που εξασφάλισε την συμμετοχή του στον διασημότερο αγώνα Rally και ετοιμάζει τη Husqvarna του για μια επική περιπέτεια στους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 03 Δεκεμβρίου 2021

Από τις 2 μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου 2022, ο Βασίλης Μπούδρος -μαζί με την Husqvarna FR 450 Rally και την υποστήριξη της Nomadas Adventure- θα λάβει μέρος στο Rally Dakar. Πρόκειται για τον  44ο αγώνα του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί στη Σαουδική Αραβία. Εκεί, οι αναβάτες των μοτοσυκλετών και τα πληρώματα των αυτοκινήτων και των φορτηγών θα κληθούν να διασχίσουν περίπου 4.000 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών και 2.000 χιλιόμετρα απλής διαδρομής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μόνοι Έλληνες που έχουν καταφέρει να τερματίσουν μέχρι σήμερα σε αγώνα Rally Dakar είναι ο Βασίλης Ορφανός (‘03, ‘05, ‘09) και ο Λουκάς Γιαννακούλης (’03). 

> Διάβασε ακόμη: Δεν θα υπάρξει άλλος σαν τον Valentino Rossi

Το Who is Who του Βασίλη Μπούδρου

  • Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984.
  • Ζει μόνιμα στην Ραφήνα Αττικής.
  • Είναι ιδρυτής της Enduro Greece που δραστηριοποιείται στο χώρο της διοργάνωσης εκδρομών και μαθημάτων με μοτοσυκλέτες adventure και enduro. 
  • Έχει λάβει μέρος σε αγώνες Rally σε Ελλάδα, Αλβανία, Ισπανία, Μαρόκο καθώς και σε αγώνες extreme και κλασικού enduro στην Ελλάδα.
Ένας Έλληνας στο Rally Dakar 2022
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΔΡΟΣ ΣΤΟ ΡΑΛΙ ΝΤΕ ΜΑΡΟΚActiongraphers

Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα

"Στις αρχές του χρόνου είχαμε δηλώσει, μαζί με κάποιους φίλους, συμμετοχή στο Africa Eco Race του 2021 (αγώνας Rally που πραγματοποιείται στην Αφρική, στις διαδρομές που πραγματοποιούταν το Rally Dakar μέχρι το 2007) και καθώς αυτό αναβλήθηκε λόγω των μέτρων για τον Covid-19, αποφασίσαμε να δηλώσουμε συμμετοχή στο Dakar του 2022. Φυσικά ήταν ένα όνειρο που υπήρχε καιρό και αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία" αναφέρει ο ίδιος ο Βασίλης Μπούδρος σχετικά με την ιδέα της συμμετοχής του. 

> Διάβασε ακόμη: Η εκπληκτική συλλογή αυτοκινήτων της Megan Fox

Προσθέτει ακόμη πως η στιγμή για την οποία ανυπομονεί περισσότερο είναι εκείνη του τερματισμού: "Αυτό το συναίσθημα δημιουργείται μόνο όταν βρεθείς στο μέρος του αγώνα, στο briefing της προηγούμενης μέρας ή όταν βρίσκεσαι πάνω στη μοτοσυκλέτα. Τώρα είναι τόση πολλή η οργανωτική κούραση που αυτό που σκέφτομαι είναι να καταφέρω να φτάσω στον τερματισμό. Ίσως και την ημέρα ξεκούρασης (rest day) που μοιάζει με όαση χαλαρότητας στις 13 μέρες του αγώνα".

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος