EV6, μία νέα εποχή για την Kia

Το σπορτίφ crossover της κορεάτικης εταιρείας συνδυάζει στοιχεία διαφορετικών κατηγοριών.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 10 Φεβρουαρίου 2022

Το EV6 σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την εταιρεία, καθώς είναι το πρώτο από μια σειρά 11 αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, που θα παρουσιαστούν από την κορεάτικη μάρκα έως το 2026.

Ήρθε για να κάνει τη διαφορά

To EV6 είναι ένα σπορτίφ crossover που συνδυάζει στοιχεία διαφορετικών κατηγοριών, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της ολοκληρωτικής διαφοροποίησης σε σχέση με το "αδελφό" Hyundai Ioniq 5.

EV6, μία νέα εποχή για την Kia
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΙΑ EV6 2

H καμπυλόγραμμη σιλουέτα κρύβει τις πραγματικές διαστάσεις, με το μήκος να φτάνει τα 4,7 μ. και το μεταξόνιο τα 2,9 μ., τη στιγμή που το πλάτος αγγίζει το 1,9 μ. Εξίσου ξεχωριστό είναι και το εσωτερικό, με αυτή τη χαρακτηριστική "αιωρούμενη" κονσόλα και την υψηλής ευκρίνειας κυρτή οθόνη, που ενσωματώνει δύο οθόνες των 12,3 ιντσών.

> Διάβασε ακόμη: H θρυλική ιστορία του MINI Cooper

To EV6 θα διαθέτει μία ευέλικτη γκάμα κινητήριων συνδυασμών με δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις (αντίστοιχα με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες), δύο επιλογές στη χωρητικότητα της μπαταρίας (58 και 77,4 kWh) και απόδοση από 170 έως 325 ίππους, ανάλογα με την έκδοση, με κορυφαία την GT των 585 ίππων.

 


Info

  • Κατηγορία: Μεσαίο crossover
  • Ισχύς: 170 / 231 / 228 / 325 / 585 ίπποι
  • Αυτονομία: Έως 528 χλμ.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Elon Musk, τώρα και κατάσκοπος των ΗΠΑ;

Το μυστηριώδες έργο του Elon Musk και της Space X για την αμερικανική κυβέρνηση κοστίζει δισεκατομμύρια και ενοχλεί -προφανώς- Ρωσία και Κίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης