Η κινεζική BYD επιτίθεται "ηλεκτρικά" στην Ευρώπη

Τρία ηλεκτρικά μοντέλα, δύο SUV και ένα πολυτελές sedan θα λανσάρει η κινεζική BYD στην ευρωπαϊκή αγορά για να καλύψει έτσι όλες τις σημαντικές κατηγορίες.

Γράφει: TopGear 30 Αυγούστου 2022

Οι Κινέζοι μπορεί να έχουν βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των αυτοκινήτων τους και να πρωτοπορούν σε τεχνολογία και κατασκευαστική δεινότητα, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρίσκουν κανονικά ονόματα για τις εταιρείες τους όμως. Έτσι μια εταιρεία BYD που σημαίνει "Build Your Dreams" και στην ελληνική αποδίδεται ως "Χτίσε τα όνειρά σου", αναμένεται σύντομα να μας απασχολήσει και στην Ευρώπη, καθώς κάνει τώρα άνοιγμα αρχικά στο βόρειο κομμάτι της Ηπείρου μας και στην πορεία ποιος ξέρει, μπορεί να ασχοληθεί και με τον ευρωπαϊκό νότο. 

Βεβαίως η BYD δεν είναι μια κάποια κινεζική εταιρεία για να αποδίδουμε "τα του καίσαρος τω καίσαρι". Πρόκειται για μια ταχέως αναπτυσσόμενη ηλεκτρική δύναμη της Κίνας που για το πρώτο μισό του 2022 φέρεται να έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις την Tesla. Ανακοίνωσε πως πούλησε περισσότερα από 800.000 αυτοκίνητα στους πρώτους επτά μήνες της χρονιάς που διανύουμε και με παραγωγή άνω των 100.000 αυτοκινήτων τον μήνα, σκοπεύει να διαθέτει περί τα δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο. Ποσότητα που είναι αυξημένη στο τετραπλάσιο σε σχέση με όσα πουλούσε το 2021. Συνιδιοκτήτης της BYD είναι δε ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος, Warren Buffett. 

BYD, τώρα και στην Ευρώπη

Ως εκ τούτου επεκτείνεται και στην Ευρώπη και παρουσίασε στην Ολλανδία, τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα μπουν στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης (Ολλανδία, Γερμανία) και στην Σκανδιναβία (Σουηδία, Νορβηγία και Δανία) μέσω ενός Δανού αντιπροσώπου. Τα μοντέλα της θα είναι το Han EV, ένα πολυτελές sedan με 516 ίππους και επιτάχυνση που θα αγγίζει τα 3.9 sec για το 0-100km/h. Το Tang SUV, ένα επταθέσιο, σπορτίφ, ανθεκτικό, τετρακίνητο SUV με έμφαση στους χώρους και στη διάθεση για περιπέτεια. Και το Atto3, ένα μικρότερο SUV με πολύ τεχνολογία, όπως αυτή θα "χτίζεται" στην ηλεκτρική πλατφόρμα της εταιρείας. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος