Η BMW παίρνει θέση για την απαγόρευση των θερμικών κινητήρων

Ίσως να περίμενες ότι η BMW θα κάνει πάρτι για την απαγόρευση των θερμικών κινητήρων από το 2035. Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.

Γράφει: TopGear 20 Σεπτεμβρίου 2022

Ξέρουμε πια ότι η στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2035 θα απαγορευτεί -κατά 99%- η πώληση νέων αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες. Ξέρουμε επίσης ότι αυτοκινητοβιοχανίες όπως η Mercedes-Benz και ο όμιλος VW καλοσώρισαν την απόφαση -σχεδόν κουνούντας σημαιάκια από την χαρά τους- αφού έχουν ήδη μεγάλη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Και υπάρχει και η BMW που επίσης μεγαλώνει σταδιακά την γκάμα της με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά έχει μια πίσω σκέψη, απέναντι σε όλο αυτό που συμβαίνει. Μια σκέψη που πλέον έχει εκφραστεί -και δεν είναι πια "πίσω"- και μάλιστα από τον επικεφαλής της BMW Oliver Zipse.

H BMW δεν βιάζεται να βάλει ημερομηνία λήξης στους θερμικούς κινητήρες

Προς το παρόν ξέρουμε ότι Rolls-Royce θα γίνει μια αμιγώς EV μάρκα το 2030, ενώ η MINI θα ακολουθήσει το παράδειγμα επίσης στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Η BMW πάντως δεν βιάζεται και ο επικεφαλής Oliver Zipse, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα ήταν πολύ πρόωρο να απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035, και είχε μια νέα ευκαιρία να το κάνει.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Innovation Day που διοργανώθηκε στο Έρλανγκεν της Βαυαρίας, το 58χρονος CEO επανέλαβε την προειδοποίησή του για μια ενδεχομένως πρόωρη απαγόρευση των θερμικών κινητήρων: "Πιστεύουμε ότι είναι λάθος να 'σβήσουμε' τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη. Η βιομηχανία θα έχει διαφορετική εικόνα από πλευράς κλίμακας και δομής από ό,τι σήμερα, αν στραφεί σε μία μόνο τεχνολογία".

bmw

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος