Πόσο μπορεί να πουλήθηκε αυτή η Ε30 BMW Μ3;

Ήταν πολύ ακριβή αλλά ήταν σε άριστη κατάσταση. Και πάλι όμως δεν είναι ένα τόσο σπάνιο αυτοκίνητο καθώς παράχθηκαν σχεδόν 18.000 Μ3 αυτής της γενιάς.

Γράφει: TopGear 10 Οκτωβρίου 2022

Από επαγγελματική διαστροφή εδώ και λίγες μέρες παρακολουθούσα την δημοπρασία για μία BMW Μ3 (Ε30). Η τιμή ξεκίνησε από τα 80.000 δολάρια (περίπου το ίδιο σε ευρώ), κάπου στα μέσα της εβδομάδας ξεπέρασε τα 100.000 δολάρια και τελικά πωλήθηκε 180.000 δολάρια! Αναρωτιέμαι αν είναι πολλά αυτά τα χρήματα για ένα αυτοκίνητο που δεν είναι ακριβώς σπάνιο αλλά ούτε και το βλέπεις να κυκλοφορεί στις ποσότητες ενός Golf.

Παίζουν ρόλο τα χιλιόμετρα;

Συνήθως παίζουν. Η συγκεκριμένη BMW M3 είχε μόλις 60.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ της -και αληθινά όχι σαν αυτά που τα "γυρίζουν" καμιά φορά στα μεταχειρισμένα της Ελλάδας που έχουν κάνει πέντε φορές τον γύρο της Γης (περίπου 200.000 χιλόμετρα) και μας τα πασάρουν για λυκόπουλα. Ψάχνοντας λίγο τις δημοπρασίες για αυτό το μοντέλο παρατήρησα ότι η τιμή του ξεκινάει περίπου από τα 70.000 δολάρια και συνήθως ξεπερνά -λίγο ή πολύ- τα 100.000 δολάρια. Περίπου τα ίδια νούμερα παίζουν και στην Ευρώπη.

Πόσο μπορεί να πουλήθηκε αυτή η Ε30 BMW Μ3;

Προφανώς ακόμα και αυτά είναι σχετικά γιατί παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Όπως σε αυτήν που αναφερόμαστε, της οποίας η τιμή ανεβαίνει και για το ταμπά δερμάτινο σαλόνι –ένας συνδυασμός που δεν είναι συνηθισμένος καθώς παίζουν πολλά με μαύρο δερμάτινο σαλόνι. Επίσης ήταν πρώτο χέρι. Ο πρώτος ιδιοκτήτης την πήρε το 1991 και την κράτησε 31 χρόνια. Κατά 99% προστατευμένη σε κάποιο γκαράζ και μόνο για καμιά – εκκεντρική για τα τότε δεδομένα των ΗΠΑ- βόλτα.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης