Μια Porsche 911 στο υψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου

H Porsche 911 έχει σημειώσει ορισμένα σπουδαία ρεκόρ στην πορεία της και πλέον έχει φτάσει στην κορυφή του υψηλότερο ηφαιστείου στον κόσμο.

Γράφει: TopGear 06 Νοεμβρίου 2022

Τις ημέρες που εμείς εξερευνούσαμε τις υψηλότερες κορυφές της Ελλάδας, ανεβαίνοντας στον Όλυμπο και οδηγώντας στα 2.453 μ., εκεί που σπάνια φτάνουν αυτοκίνητα, η Porsche ξεκινούσε το δικό της ταξίδι εξερεύνησης και περιπέτειας με δύο Porsche 911 που μέχρι τώρα ήταν μυστικά project. Δύο αυτοκίνητα που μπορούν να πάνε παντού, όπως εξάλλου αποδεικνύει και το γεγονός πως αυτό το ταξίδι extreme αναζήτησης της Porsche, ξεκίνησε από το υψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου, το Ojos del Salado στην Χιλή. 

Μια Porsche 911 στο υψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου

Ο Romain Dumas σε ρόλο εξερευνητή 

60 χρόνια τώρα, η Porsche 911 ξεπερνάει τα όρια. Στις πίστες, στις ειδικές διαδρομές, στους ανοιχτούς δρόμους. Τώρα το κάνει εκεί όπου δεν υπάρχουν δρόμοι, όπου ο αέρας είναι αραιός και η θερμοκρασία είναι πολύ κάτω από το μηδέν. Εκεί που ούτε τα φυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Με επικεφαλής τον Romain Dumas, η Porsche έχει θέσει ως στόχο να εξερευνήσει τα όρια της 911 και έχει επιλέξει ένα από τα πιο δύσκολα μέρη του κόσμου για να ξεκινήσει την περιπέτεια. Τις απόκρημνες πλαγιές του Ojos del Salado, στη Χιλή, το υψηλότερο ηφαίστειο στον κόσμο. O Dumas βεβαίως δεν είναι άμαθος από τα μεγάλα ύψη, γιατί πρέπει να σου θυμίσουμε πως είναι ο κάτοχος του ρεκόρ στο Pikes Peak του Colorado, εκεί που για να φτάσει στα 4.302 μ. της κορυφής, με το ηλεκτρικό VW I.D., χρειάστηκε 07:57.148.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος