O Russell νικητής στο F1 GP Βραζιλίας

Το βραζιλιάνικο Grand Prix στιγματίστηκε από την άρνηση του Verstappen να δώσει τη θέση του στον teammate του, Sergio Perez.

Γράφει: TopGear 14 Νοεμβρίου 2022

To Grand Prix Βραζιλίας ήταν ολόκληρη η Formula 1. Η ατμόσφαιρά της, οι αγώνες της, οι ίντριγκές της, οι κόντρες μέσα στην πίστα με τις επαφές, οι πρώτοι και οι δεύτεροι οδηγοί των ομάδων, οι εντολές των διευθυντών. Αν η Liberty Media θέλει έναν αγώνα για δείγμα ώστε να πουλήσει σε ακόμη περισσότερες αγορές το σπορ, αν υπάρχουν δηλαδή και άλλες αγορές για να πουλήσει, τότε μπορεί να στέλνει αυτόν τον αγώνα. Έναν αγώνα που περιλάμβανε την παρθενική νίκη του George Russell η οποία σηματοδοτεί την πρώτη φετινή της Mercedes και πρώτη για την Mercedes που δεν έρχεται από τον Lewis Hamilton εδώ και 13 μήνες. 


Καλωσήρθατε με Αυτοκίνητο Ασφαλείας 

Η εκκίνηση ήταν καθαρή, αλλά ο πρώτος γύρος δεν ήταν. Η επαφή του Ricciardo με τον Magnussen στην έβδομη στροφή της πίστας, έφερε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στον αγώνα πολύ νωρίς. Η επανεκκίνηση έφερε κλιμάκωση στην ένταση του πρώτου γύρου.

Ο Verstappen βρήκε χώρο δίπλα στον Hamilton, τη στιγμή που ο Russell παρέμενε επικεφαλής και στην προσπάθεια των δύο να στρίψουν δίπλα δίπλα, ακούμπησαν με αποτέλεσμα ο Verstappen να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά ο Hamilton να συνεχίσει με εξαιρετικό ρυθμό. 


Σπαζοκεφαλιές και στρατηγική

Με οκτώ οδηγούς να κάνουν τρία pit stops και τους υπόλοιπους από δύο καταλαβαίνει κανείς πως οι στρατηγικές που επέλεξαν οι ομάδες περιείχαν πολύ σκέψη, προσομοίωση και ρίσκο. Αυτό έφερε περισσοτερη αγωνία παρά ουσιαστικές αλλαγές, τουλάχιστον για τις τρεις κορυφαίες ομάδες, καθώς ούτε ο Russell έχασε την πρωτοπορία παρά την διαφορετική στρατηγική με τον Hamilton, ούτε ο Sainz έχασε την θέση του από το Leclerc που είχε πέσει αρκετά πίσω έπειτα από επαφή με τον Lando Norris. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος