Πώς η BMW χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να σχεδιάσει σκληρά SUV

Η γερμανική εταιρεία με τη βοήθεια της εκπαιδευτικής ρομποτικής κατάφερε να σχεδιάσει ένα SUV που είναι εφάμιλλο των καλύτερων μοντέλων της.

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια ένα απλό μέρος του smartphone μας, αλλά η λειτουργίες της βρίσκονται παντού. Στην εποχή του ChatGPT, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω. Δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο παράδειγμα για αυτό από τη γερμανική BMW, η οποία ανέθεσε στην τεχνητή νοημοσύνη να σχεδιάσει ένα ζευγάρι στιβαρών SUV. Παραδόξως -για κάποιους, όχι για εμάς- το αποτέλεσμα ήταν δύο μάλλον εντυπωσιακά οχήματα.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Η εταιρία μοιράστηκε τις εικόνες μέσω Instagram, κάνοντας ένα preview αυτού που θα μπορούσε να είναι ο μελλοντικός αντίπαλος της σημερινής G-Class. Το πρώτο από τα δύο μοιάζει πολύ με το X7. Παρκαρισμένο σε μια ψηφιακή ουτοπία του τροπικού δάσους, το στιβαρό Bimmer δείχνει σαν στο σπίτι του χάρη στο επιβλητικό ύψος κύλισης, τους ογκώδεις τροχούς εκτός δρόμου και τη σχάρα οροφής.

Πώς η BMW χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να σχεδιάσει σκληρά SUV

Από το πίσω μέρος, μπορούμε να δούμε τους εσοχές στους θόλους των τροχών και τα πίσω φώτα, τα οποία παραπέμπουν στη γενιά F15 της BMW X5. Σίγουρα φαίνεται εντυπωσιακή και συνδυάζει αριστοτεχνικά την κλασική σχεδίαση της BMW με το στιβαρό off-road στυλ.

Ένα δεύτερο όχημα έχει επίσης παρουσιαστεί σε preview, το οποίο έχει εκπληκτική ομοιότητα με την προηγούμενη γενιά X5. Ίσως όχι τόσο στιβαρό όσο το πρώτο, το συγκεκριμένο μοντέλο φαίνεται να είναι μια πιο ισχυρή μετεξέλιξη του σημερινού μοντέλου στο οποίο βασίζεται. Συνολικά, αποτελεί ένα μάλλον ελκυστικό SUV.

Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη για το πού μπορεί να κατευθυνθεί ο σχεδιασμός των οχημάτων τα επόμενα χρόνια και μια ακόμη επανάσταση που έχει την τεχνητή νοημοσύνη στην καρδιά της.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Συμπτώσεις και επιχειρηματικά λάθη που έγραψαν ιστορία

Τραφελαφικές καταστάσεις που διδάσκουν ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του επιχειρηματία είναι να μη φοβάται τα λάθη (του).

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι κανόνες του Bernard Arnault για να γίνεις πλούσιος

Μαθήματα ζωής από έναν εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Το κλειδί της ευτυχίας σύμφωνα με το Harvard

Τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη το να είσαι αντι-εύθραυστος και πώς μπορείς να 'ανθίζεις' παρά τις αντιξοότητες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Άρσεις θανάτου για σήμερα και αύριο και τώρα

Μερικοί βασικοί λόγοι που πρέπει να τις προσθέσεις οπωσδήποτε στην καθημερινότητά σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος