Ο James Bond και η συλλογή των αυτοκινήτων του

Έξι αυτοκίνητα, ένα για κάθε εποχή του Bond και ένας τελικός νικητής.

Γράφει: TopGear 19 Μαρτίου 2023

James Bond είναι ένα αιχμηρό όργανο κατευθυνόμενο από μια κυβερνητική υπηρεσία" επισημαίνει ο δημιουργός του, Ian Fleming -όπως η Μαρία Τσάλλα (που λέει ο λόγος). "Είναι ήρεμος, σκληρός, αδίστακτος, σαρδόνιος και μοιρολάτρης. Λατρεύει τον τζόγο, το γκολφ και τα γρήγορα αυτοκίνητα". Τα στοιχεία του χαρακτήρα για τον κατάσκοπο που έχει δημιουργήσει ο Fleming εντοπίζονται και ερμηνεύονται εν αφθονία στις 25 ταινίες στις οποίες έχει εμφανιστεί ο πιο δημοφιλής κινηματογραφικός πράκτορας τα τελευταία 60 χρόνια.

Και αυτό μας έβαλε σε σκέψη. Έξι ηθοποιοί έχουν υποδυθεί τον 007 στη μεγάλη οθόνη έχοντας στο πλευρό τους προσεκτικά επιλεγμένους τετράτροχους συμπρωταγωνιστές.
 
Στην πραγματικότητα, για πολλούς από εμάς η παρακολούθηση μιας ταινίας του James Bond στην τηλεόραση σε μικρή ηλικία ήταν αυτή που ξύπνησε για πρώτη φορά μέσα μας το πάθος για τα αυτοκίνητα. Η τεράστια παγκόσμια κοινότητα των θαυμαστών του 007 συζητά ατέλειωτες ώρες σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος Bond. Αλήθεια όμως, ποιος από αυτούς είχε το πιο cool αυτοκίνητο; Επιλέγοντας ένα ανά ηθοποιό, το TopGear συγκέντρωσε τα κυριότερα αυτοκίνητα στο ίδιο τμήμα του χωροχρόνου για να εξερευνήσει την ιστορία τους, αλλά και να πραγματοποιήσει μια επιστημονικοφανή, αλλά κυρίως υποκειμενική δοκιμή. Πρόσεξε παρακάτω...

Aston Martin DB5

Gadgets: 10/10   Ταχύτητα: 6/10   Ισχύς: 9/10    Drift: 8/10    Stunts: 6/10    Αστέρια: 10/10    Σύνολο: 49

Η Aston Martin DB5 ήταν το πρώτο αληθινό αυτοκίνητο του Bond, κυρίως γιατί μύησε το κοινό στη διάσημη σουίτα των gadgets του 007: πολυβόλα, κοφτήρια ελαστικών, υδραυλικά έμβολα και, ασφαλώς, κάθισμα εκτίναξης. Τα βιβλία του Fleming τοποθετούν τον Bond κατά κύριο λόγο σε μία Bentley, αλλά η αναφορά του σε μία Aston στο μυθιστόρημα Goldfinger πάτησε την ευαίσθητη χορδή του ευφυούς σχεδιαστή παραγωγής της ταινίας και λάτρη των αυτοκινήτων, Ken Adam. "Βλέπετε, είμαι τρελαμένος με τα σπορ αυτοκίνητα, επομένως όλες οι ιδέες για τα κόλπα και τα gadgets δεν ήταν πρόβλημα. Ήταν απλά τα δικά μου όνειρα! Απαλλάχθηκα από πολλές από τις αναστολές μου όταν ανέλαβα να σχεδιάσω την Aston Martin".

H συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.