Ο Aaron Taylor-Johnson προπονείται για τον ρόλο του James Bond

Ο επικρατέστερος υποψήφιος 007 βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της ζωής του.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 10 Φεβρουαρίου 2023

Τα τελευταία προγνωστικά για τον επόμενο James Bond δείχνουν ένα πρόσωπο που δεν είχε ακουστεί ιδιαίτερα μέχρι σήμερα. Ο λόγος για τον 32χρονο Aaron Taylor-Johnson, τον οποίο είδαμε να ξεχωρίζει σε ταινίες όπως το Tenet ή το Bullet Train. Καθώς ετοιμάζεται για το Kraven The Hunter της Marvel, ο Taylor-Johnson χτίζει σταθερά το κορμί του εδώ και καιρό. Οπότε μήπως έχει μπει ήδη σε ρυθμό για τον επόμενο ρόλο του;

Ο Taylor-Johnson έχτισε το κορμί του μετά από προσπάθεια πολλών ετών. Τώρα είναι πλέον σε θέση να προσθέσει μέγεθος ή δύναμη προσαρμόζοντας το πρόγραμμά του ανάλογα με τις ανάγκες, αντί να ξεκινάει κάθε φορά από το μηδέν. "Δεκαέξι εβδομάδες είναι αυτό που θα αποκαλούσα ελάχιστο για να αποκτήσει κανείς αξιοπρεπές μέγεθος", λέει ο γυμναστής του, Matt Hodges. Αυτό σημαίνει τέσσερις μήνες αφοσιωμένης δουλειάς. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό για έναν αρχάριο, είναι όμως μια ακόμα πιο έντονη περίοδος προπόνησης για κάποιον σαν τον Taylor-Johnson.

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο

Ανεξάρτητα από το πόσο αφοσιωμένος είσαι στην άρση βαρών, δε θα χτίσεις τη μυική μάζα του Taylor-Johnson χωρίς να προσέξεις τη διατροφή σου. Ο κανόνας του προπονητή του για τους ασκούμενούς του είναι να ξεφορτωθούν το fast food και να επιλέξουν καθαρά γεύματα στη θέση τους. Ομολογουμένως η πίτσα είναι μια μεγάλη πηγή υδατανθράκων, αλλά είναι επίσης πλούσια σε λίπος που φράζει τις αρτηρίες. "Η γενική μου συμβουλή είναι να αυξήσετε την πρωτεΐνη σας, πιθανότατα στο διπλάσιο", εξηγεί ο Matt Hodges. "Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τρώνε επαρκώς πρωτεΐνες. Αυξήστε τους υδατάνθρακές σας με σύνεση: Πατάτες, ρύζι, τέτοια πράγματα".

Για να φτάσει στην πραγματικά ογκώδη διάπλαση που βρίσκεται σήμερα, ο Taylor-Johnson πολλαπλασίασε τις θερμίδες πρόσληψης για να τροφοδοτήσει με ενέργεια τις προπονήσεις του, αλλά και την ανάπτυξη και αποκατάσταση των μυών του. "Αν καταναλώνεις πολλές θερμίδες και δεν κινείσαι αρκετά, θα πάρεις βάρος και θα είναι λίπος", προειδοποιεί ο Hodges. "Αν καταναλώνεις 5.000 θερμίδες και δεν κάνεις τουλάχιστον μία προπόνηση την ημέρα, απλά θα φαίνεσαι χοντρός".

Κάτι που απλά μας οδηγεί στην... προπόνηση

Για να αποκτήσεις φυσική κατάσταση από την οποία μπορείς να χτίσεις μέγεθος, ο Hodges συμβουλεύει: "Θα πρέπει να επικεντρωθείς σε μεγάλες κινήσεις που λειτουργούν για το σώμα σου. Δε μπορούν όλοι να κάνουν άρσεις θανάτου, δεν μπορούν όλοι να κάνουν καθίσματα με μια μπάρα στην πλάτη τους", για να συνεχίσει με μία ακόμη συμβουλή. "Βρείτε έναν προπονητή που μπορεί να σας φέρει σε επαφή με την πραγματικά καλή προπόνηση ενδυνάμωσης. Μόλις κάνετε μια παρατεταμένη περίοδο προπόνησης ενδυνάμωσεις, θα συσσωρεύσετε πολλούς μυς". Και σαν να μην έφταναν όλες αυτές οι δύσκολες οδηγίες, μας έδωσε και ένα σκονάκι με την προπόνηση του πελάτη του. 

Goblet Squats

Χρησιμοποιώντας ένα βαρύτατο kettlebell ή αλτήρα, ανοίγει τα πόδια του στο πλάτος των ώμων, με το βάρος να κρατά στο στήθος. Κάνει squat σε έναν φανταστικό πάγκο, κρατώντας την πλάτη ίσια και το βάρος στη θέση του. 

Όρθιες στρατιωτικές πιέσεις

Ξεκινά με μια μπάρα ή αλτήρες να ακουμπούν στο πάνω μέρος του στήθους του, στο ύψος των ώμων. Σπρώχνει τη μπάρα προς τα πάνω μέχρι τα χέρια του να είναι σχεδόν πλήρως τεντωμένα. Ολοκληρώνει την επανάληψη κατεβάζοντάς τους πίσω στην κλείδα.

Έλξεις σε μπάρα

Σκέψου το σαν άρση θανάτου, αλλά με την μπάρα να ξεκινά λίγο κάτω από το ύψος του γόνατος αντί για το πάτωμα. Ο ηθοποιός στηρίζεται όπως θα έκανε για μια άρση θανάτου. Τα πόδια στο πλάτος των ώμων, το στήθος είναι ψηλά, οι ώμοι πίσω, ο κορμός ίσια. Με ελαφρά κάμψη στα γόνατα, σηκώνει την μπάρα, πιέζοντας από τις φτέρνες και τεντώνοντας τους γοφούς. 

Dead Hang Pull-ups

Στην άσκηση αυτή ο Taylor-Johnson πιάνει μια μπάρα από πάνω με τις παλάμες του στραμμένες προς τα έξω. Ενεργοποιεί τους ώμους και το πάνω μέρος της πλάτης του για να πάρει το βάρος από το πάτωμα, ενώ κρέμεται ακίνητος. Πρέπει να κρατηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο πριν πέσει στο έδαφος με ασφάλεια για να ολοκληρώσει τον γύρο.

Προβολές με μπάρα (10 σε κάθε πλευρά)

Κρατά μια μπάρα κατά μήκος της πλάτης του και δεν το φορτώνει, ώστε να έχει απόλυτη επίγνωση του τι υπάρχει γύρω του. Κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός μέχρι και τα δύο γόνατα να είναι κοντά στις 90 μοίρες. Στη συνέχεια σπρώχνει μέσα από τη φτέρνα του για να επιστρέψει σε όρθια θέση. 

Ski Sit (1 λεπτό)

Σε αυτήν την άσκηση ο υποψήφιος James Bond μένει σε έναν τοίχο με ταπόδια του ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Σαν να κάθεται σε μια αόρατη καρέκλα που καίει τους κοιλιακούς του. Προσπαθεί να το κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο έτσι ώστε να κάνει περισσότερη δουλειά. 
 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος