Πώς θα προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου από την κακοκαιρία

3 εύκολοι τρόποι για να έχεις "το κεφάλι σου ήσυχο" τις μέρες που ο καιρός δεν είναι στα καλά του.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 09 Ιανουαρίου 2024

Για κάποιους, το αυτοκίνητο είναι το δεύτερο σπίτι τους. Ένα σπίτι όμως που πλήττεται εύκολα και συχνά από την κακοκαιρία αφού το να μην έχεις γκαράζ, ειδικά την περίοδο του χειμώνα, μοιάζει με κατάρα. 

Γι᾽ αυτό και εμείς, αυτές τις μέρες που ο καιρός δεν είναι στα καλά του, συγκεντρώσαμε σήμερα όλα εκείνα που περνούν από το χέρι σου ούτως ώστε να αποφύγεις με κάποιον τρόπο τις χειμερινές ζημιές από χιόνι, βροχή και παγετό. Συγκεκριμένα, παρακάτω βρίσκεις 3 εύκολους τρόπους ούτως ώστε να προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου από κάθε απειλητική, καιρική συνθήκη. 

1. Αντιψυκτικό υγρό

Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν, τα υγρά στο αυτοκίνητο τείνουν να παγώνουν. Για αυτό λοιπόν είναι απολύτως απαραίτητο να έχεις πάντοτε μαζί σου ένα αντιψυκτικό μείγμα που μειώνει το σημείο πήξης του νερού. Και μην ξεχνάς, υπάρχουν ειδικά αντιψυκτικά για το ψυγείο, τον κινητήρα και το ρεζερβουάρ. Αν δεν ξέρεις ποιο πρέπει να διαλέξεις, τότε συμβουλέψου κάποιον ειδικό. 

2. Κάλυψη

Ένα άκρως απαραίτητο αξεσουάρ για το αυτοκίνητο, είναι το κάλυμμα. Το το αμάξωμα του αυτοκινήτου σου πρέπει να το προστατεύεις χειμώνα - καλοκαίρι και το κάλυμμα είναι η πιο εύκολη και οικονομική λύση. Μάλιστα, υπάρχουν ειδικά πλαίσια σχεδιασμένα ειδικά για να μην σχηματίζεται συμπύκνωση στο εσωτερικό τους και φυσικά, είναι αδιάβροχα.

3. Έλεγχος

Ειδικά όταν ο χειμώνας είναι βαρύς, καλό είναι να κάνεις τακτικά ελέγχους στη μηχανή του αυτοκινήτου σου. Οι έλεγχοι στην πίεση των ελαστικών, στους δίσκους των φρένων, στα τακάκια και στη στάθμη των νερών είναι απαραίτητοι, όπως άλλωστε και το να το βάζεις συνέχεια μπρος ούτως ώστε να μην ξεμείνει από μπαταρία. Παράλληλα, προτού ξεκινήσεις να φύγεις, έλεγξε μήπως έχει βρει καταφύγιο στη μηχανή του αυτοκινήτου κάποιο γατάκι που προσπάθησε απλώς να ζεσταθεί.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας