Οι μοτοσυκλέτες που έγραψαν κινηματογραφική ιστορία

Από το chopper του Pulp Fiction μέχρι την Harley Davidson του "Εξολοθρευτή", όλα τα δίτροχα που ξεχώρισαν στη μεγάλη οθόνη.

Η κουλτούρα των δύο τροχών φέρνει πάντοτε μαζί της ένα ανεξήγητο coolness, σε αυτόν που καβαλά κάθε φορά μία μοτοσυκλέτα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στον κινηματογράφο. Χάρη στα κορυφαία brands (κυρίως για λόγους έμμεσης διαφήμισης) έχουν παρελάσει στη μεγάλη οθόνη και σε αρκετές δημοφιλείς παραγωγές, μοτοσυκλέτες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επηρέασαν θεατές, πρωταγωνιστές αλλά και την ίδια την pop κουλτούρα.

Τα διαμάντια από το "Άγγελοι του Τσάρλι"

Οι μοτοσυκλέτες που έγραψαν κινηματογραφική ιστορία

Στην ταινία του 2003 από τον Joseph McGinty Nichol (ευρέως γνωστό απλά ως McG), οι πρωταγωνίστριες Cameron Diaz, Drew Barrymore και Lucy Liu παίρνουν μέρος σε έναν αγώνα motocross, χρησιμοποιώντας τρία θαυμάσια δίτροχα: Τις Yamaha YZ250 (Liu) με πλαίσιο από χαλύβδινο σωλήνα, Suzuki RM250 (Diaz) και KTM 250SX (Barrymore).

Μία μοτοσυκλέτα για τον 007

Ο απόλυτος μυστικός πράκτορας δεν περιοριζόταν ποτέ πίσω από το τιμόνι της Aston Martin ή κάποιου άλλου εντυπωσιακού αυτοκινήτου. Μία από τις ομορφότερες εκπροσώπους της συγκεκριμένης λίστας είναι η BMW R1200C που καβάλησε ο James Bond του Pierce Brosnan στο Tomorrow Never Dies (1997). Αρκετά πριν από αυτόν, ο Sean Connery είχε κάνει την αρχή στο Thunderball (1965), με μία μαύρη customized Yamaha XJ 650 Turbo. Εξίσου αλησμόνητη και η σκηνή του Skyfall (2012), όταν ο Daniel Craig χρησιμοποιεί μία Honda CRF250R στις σκεπές κτιρίων της Κωνσταντινούπολης.

Η Ducati του Matrix

ΚΑΡΙ ΑΝ ΜΟΣ ΝΤΟΥΚΑΤΙ

Στο sequel του Matrix (2003), η Trinity (Carrie-Anne Moss) έχει μαζί της τον Keymaker (Randall Duk Kim) και προσπαθούν να ξεφύγουν από τους εκατοντάδες τύπους που τους καταδιώκουν. Όταν βρεθούν σε μία καρότσα νταλίκας με μοτοσυκλέτες, η επιλογή είναι μονόδρομος: Ξεφεύγουν με μία μαύρη Ducati 996. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αρκετά από τα γυρίσματα η -τότε- 36χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός οδηγούσε μόνη της τη μηχανή.

Το chopper του  ̶Z̶e̶d̶ Bruce Willis

Σε μία από τις πιο cult σκηνές του Pulp Fiction, ο Butch (Bruce Willis) οικειοποιείται το chopper του σαδιστή αστυνομικού Zed -μία customized Harley Davidson FXR- και πηγαίνει να βρει την Fabienne.

Ο "Ξένοιαστος Καβαλάρης" και οι Harley Davidsons

ΝΤΕΝΙΣ ΧΟΠΕΡ ΧΑΡΛΕΙ

Peter Fonda και Dennis Hopper κάνουν πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων αντρών, οδηγώντας τις μοτοσυκλέτες τους στον αμερικάνικο Νότο. Οι HD Panheads που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία του 1969 αποτελούν μέχρι και σήμερα δύο από τις πιο εμβληματικές κινηματογραφικές μοτοσυκλέτες. 

Ο Marlon Brando έδειξε τον δρόμο

ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

Ο "Ατίθασος" (The Wild One, 1953) παίζει να ήταν η ταινία που έβαλε τη μοτοσυκλέτα στον κόσμο του κινηματογράφου. Ο Marlon Brando και η Triumph Thunderbird GT του 1950 έδειξαν δίχως αμφιβολία τον δρόμο. 

Η Kawasaki που απογειώθηκε στο Top Gun

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ ΚΑΒΑΣΑΚΙ

Εκτός από τις υπερηχητικές ταχύτητες του μαχητικού αεροσκάφους του, ο Maverick Tom Cruise απολάμβανε και εκείνες της θρυλικής Kawasaki GPZ 900 R. Μένει να δούμε αν κάτι αντίστοιχο θα υπάρξει και στο sequel

Η Harley του (Terminator) Arnie

Μία από τις πιο επικές κινηματογραφικές καταδιώξεις, στη δεύτερη ταινία του "Εξολοθρευτή", περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μία Harley Davidson Fat Boy, με αναβάτη τον Arnold Schwarzenegger. Σαφής αναβάθμιση σε σχέση με το ταλαιπωρημένο Honda XR 100 του νεαρού John Connor (Edward Furlong).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος