Μία από τις σπανιότερες Lamborghini που υπάρχουν βγαίνει σε δημοπρασία

Η Gallardo Concept S είναι μοναδική στο είδος της και έχει μόλις 200 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 05 Νοεμβρίου 2019

Υπάρχει ένα πολύ κλειστό club ανθρώπων που έχει το προνόμιο (και ασφαλώς την οικονομική άνεση) να συλλέγει πολυτελή και σπάνια αυτοκίνητα. Μία ειδικότερη κατηγορία της συγκεκριμένης ομάδας είναι αυτή που ειδικεύεται στη συλλογή από μοντέλα της Lamborghini. Το ιταλικό brand έχει παρουσιάσει κατά καιρούς μερικά από τα πιο εμβληματικά οχήματα στην ιστορία των 4 τροχών. Ελάχιστοι όμως είναι οι τυχεροί που έχουν στην κατοχή τους μία Gallardo Concept S, που αποτέλεσε τη βάση για τον μετέπειτα σχεδιασμό της Huracan.

Μία από τις σπανιότερες Lamborghini που υπάρχουν βγαίνει σε δημοπρασία

Το μοντέλο του 2006 είναι μία από τις σπανιότερες δημιουργίες της εταιρείας. Αρχικά, επρόκειτο να κατασκευαστούν 100 αντίτυπα αλλά το project δεν προχώρησε, με μόλις 3 κομμάτια να γίνονται πραγματικότητα. 

Ένας πολύ ιδιόμορφος σχεδιασμός

Στην περίπτωση της Gallardo Concept S, οι Ιταλοί μηχανικοί και σχεδιαστές δεν χρησιμοποίησαν το συνηθισμένο αναδιπλούμενο καμβά αλλά προχώρησαν σε μία διαφορετική και ριζοσπαστική λύση, που περιελάμβανε την τοποθέτηση μίας μεγάλης κεντρικής δέσμης, η οποία διαχωρίζει τα δύο καθίσματα και διχοτομεί το cockpit. Το σώμα της παραπέμπει ξεκάθαρα σε speester, ενώ απουσιάζει εντελώς η οροφή. Έχει σχεδιαστεί ακόμη ένα πολύ ιδιαίτερο παρμπρίζ και προσαρμοσμένα πλευρικά παράθυρα αλλά και καμάρες ασφαλείας στην πλάτη των καθισμάτων, εντελώς διαφορετικά από κάθε άλλο μέχρι τότε μοντέλο. 

LAMBORGHINI GALLARDO CONCEPT S 2
LAMBORGHINI GALLARDO CONCEPT S 3

Οι κλασικές επιδόσεις μίας Lamborghini 

Στην καρδιά της, είναι τοποθετημένος ένας πανίσχυρος V10 κινητήρας 5 λίτρων, που παράγει ιπποδύναμη 520 αλόγων και συνδυάζεται με ένα αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο E-Gear. Η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 325 χλμ/ώρα, ενώ τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 3,7''.

Κοστίζει μία περιουσία

Μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες Lamborghini Gallardo Concept S βγαίνει στο σφυρί στις 30 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο είχε πουληθεί το 2015 έναντι $3.000.000 - ποσό που αναμένεται να ξεπεραστεί με σχετική άνεση αυτή τη φορά. Το γεγονός δε, ότι το κοντέρ έχει γράψει μόλις 200 χιλιόμετρα την καθιστά ακόμη πιο ποθητή. 

LAMBORGHINI GALLARDO CONCEPT S 4

Διάβασε ακόμη για την βασίλισσα των 60s Alfa Romeo Giulia, τι συνέβη όταν η BMW συνεργάστηκε με την Lamborghini και τον μικρό ηλεκτρικό πύραυλο που ονομάζεται Porsche Taycan 4S.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σχέσεις & Sex

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Tι συνέβη όταν η BMW συνεργάστηκε με την Lamborghini

Άπαντες περίμεναν το κορυφαίο concept της εποχής. Τελικά προέκυψαν εξωφρενικές τιμές, διακοπή της παραγωγής και πολλά ακόμη προβλήματα που σημάδεψαν την ιστορία και των δύο εταιρειών.

Έτσι θα μοιάζουν τα μονοθέσια της Formula 1 το 2021

Τι ακριβώς θα διαφοροποιηθεί στα χαρακτηριστικά και την εμφάνιση των οχημάτων, μετά τις επερχόμενες αλλαγές στους κανονισμούς.