Η Elva είναι το νέο εντυπωσιακό roadster της McLaren

Η καινούρια εκδοχή του ιστορικού μοντέλου είναι το πρώτο ανοιχτό αυτοκίνητο της βρετανικής εταιρείας.

H McLaren αποκάλυψε τη νέα Elva, που είναι ένα πανίσχυρο roadster της Ultimate Series - μία σειρά από πολυτελή supercars με πανίσχυρους κινητήρες. Το εν λόγω αυτοκίνητο έλκει τις σχεδιαστικές του κατευθύνσεις από τα σπορ μοντέλα που σχεδίαζε ο ίδιος ο Bruce McLaren τη δεκαετία του 1960. Το διθέσιο μοντέλο διαθέτει ένα εξατομικευμένο πλαίσιο από ανθρακονήματα και έχει δημιουργηθεί δίχως μπροστινό παρμπρίζ και πλευρικά παράθυρα.

Η Elva είναι το νέο εντυπωσιακό roadster της McLaren

Για την οδήγησή του επιβάλλεται η χρήση κράνους ή ειδικών γυαλιών ενώ για όσους δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο, η βρετανική εταιρεία θα λανσάρει και έξτρα επιλογή κατά την αγορά του, με παρμπρίζ. Η επιλογή της απουσίας του παρμπρίζ και των παραθύρων έγινε για να παραπέμπει όσο το δυνατόν περισσότερο σε σούπερ σπορ αυτοκίνητο. 

Βέβαια, υπάρχει σε αυτή και το Active Air Management System (AAMS) που είναι ένα ενεργό σύστημα διαχείρισης του αέρα, που αλλάζει τη ροή αυτού, προκειμένου να μην υπάρχει ενόχληση για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη.

ΜΑΚΛΑΡΕΝ ΕΛΒΑ 2
ΜΑΚΛΑΡΕΝ ΕΛΒΑ 3
ΜΑΚΛΑΡΕΝ ΕΛΒΑ 4

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι είναι η χαμηλότερη από κάθε άλλη McLaren που έχει κατασκευαστεί ποτέ, χωρίς ωστόσο να δίνονται ακριβή στοιχεία από το brand. Στην καρδιά της βρίσκεται ένας πανίσχυρος bi-turbo V8 κινητήρας 4.000 κυβικών που παράγει 804 ίππους και 800 Nm ροπής, την ώρα που κάνει το 0-100 σε 3''. Η τελική ταχύτητα της McLaren Elva αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα. 

Ασφαλώς, δεν πρόκειται για ένα μοντέλο που απευθύνεται στον οποιονδήποτε. Θα κατασκευαστούν μόλις 388 αντίτυπα, με τιμή για το καθένα τα $1.690.000 - αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί αναλόγως των extra features που θα επιλέξει ο κάθε αγοραστής. 


Διάβασε ακόμη για τη Ferrari Roma στην εποχή της Dolce Vita, την ηλεκτρική και άγρια Ford Mustang Litium και την αφελή γοητεία της Italdesign Giugiaro Aztec.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης