Η πρώτη ηλεκτρική Porsche 912

Η Von Schmidt παρουσιάζει ακόμη μία μοναδική custom made δημιουργία.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 06 Δεκεμβρίου 2019

Αν δεν έχεις ιδέα τι ακριβώς κάνει η Von Schmidt, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για την ολλανδική εταιρεία που τροποποιεί μοντέλα της Porsche και αυτή τη φορά ανέλαβε να φέρει εις πέρας κάτι πιο εξειδικευμένο και απαιτητικό. Μετά από πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη της, Frank Schmidt, δημιούργησε την πρώτη ηλεκτρική Porsche 912 και την ονόμασε Blitz. 

Η ιδέα πίσω από την Blitz ήταν να παντρευτούν τα κλασικά στοιχεία με τις τεχνολογίες του σήμερα, βελτιώνοντας παράλληλα την συνολική οδηγική εμπειρία. Ένα από τα προβλήματα -κατά κάποιο τρόπο- που παρουσιάζονται στις εργοστασιακές ηλεκτρικές εκδόσεις των αυτοκινήτων της Porsche είναι πως απουσιάζει η αυθεντική εμπειρία των παλαιότερων μοντέλων: Από τη μυρωδιά της βενζίνης μέχρι τον ήχο του κινητήρα. Αυτό είναι κάτι που επιχειρεί να διαφοροποιήσει η Von Schmidt.

Στην Blitz, ο παλιός αερόψυκτος κινητήρας έχει αντικατασταθεί από έναν ηλεκτρικό Netgain Hyper9 120V, που παράγει 102kW και 138 ίππους, συνδυαστικά με ροπή 235 Nm. "Μπορείς ακόμη να αλλάξεις ταχύτητες και να ακούσεις τον ήχο του κινητήρα, να νιώσεις την πίεση του συμπλέκτη. Όλο το αυτοκίνητο παραμένει πιστό στις αρχές του και θυμίζει μία πραγματική τετρακύλινδρη Porsche 912" αναφέρει ο Schmidt, ο οποίος αναγνωρίζει πως αυτή η μετατροπή θα κάνει αρκετούς από τους fans της 912 να μιλήσουν για ιεροσυλία: "Μόλις την οδηγήσουν βέβαια θα αλλάξουν αμέσως γνώμη και θα εντυπωσιαστούν με τα χαρακτηριστικά της".

Η πρώτη ηλεκτρική Porsche 912
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΟΡΣΕ 2
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΟΡΣΕ 3

Αξίζει να αναφερθεί πως συγκριτικά με τις 911, τα μοντέλα της 912 είναι αισθητά πιο βαριά και αυτό έχει κάποιες διαφοροποιήσεις στην όλη εμπειρία. Η Blitz ωστόσο έχει άριστη κατανομή βάρους, κάτι που την καθιστά πολύ πιο ισορροπημένη από το αρχικό μοντέλο. 

Η τιμή της Blitz είναι €55.000, ενώ αντίστοιχες προσαρμογές μπορούν να γίνουν και σε οποιoδήποτε άλλο αυτοκίνητο της Porsche.


Διάβασε ακόμη για το παρόν και το μέλλον της Maserati, τη νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E και το φουτουριστικό ID Space Vizzion της Volkswagen.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Maserati, το παρόν και το μέλλον

To ιταλικό Esquire έκανε βόλτα στο Maserati Innovation Lab της Μόντενα παρέα με την Levante GTS V8 και γράφει για την εμπειρία του.

Η μεγάλη επιστροφή του Toyota GR Supra

Το θρυλικό μοντέλο επέστρεψε ανανεωμένο κι είναι έτοιμο να γράψει ξανά ιστορία.