Η πρώτη ηλεκτρική Porsche 912

Η Von Schmidt παρουσιάζει ακόμη μία μοναδική custom made δημιουργία.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 06 Δεκεμβρίου 2019

Αν δεν έχεις ιδέα τι ακριβώς κάνει η Von Schmidt, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για την ολλανδική εταιρεία που τροποποιεί μοντέλα της Porsche και αυτή τη φορά ανέλαβε να φέρει εις πέρας κάτι πιο εξειδικευμένο και απαιτητικό. Μετά από πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη της, Frank Schmidt, δημιούργησε την πρώτη ηλεκτρική Porsche 912 και την ονόμασε Blitz. 

Η ιδέα πίσω από την Blitz ήταν να παντρευτούν τα κλασικά στοιχεία με τις τεχνολογίες του σήμερα, βελτιώνοντας παράλληλα την συνολική οδηγική εμπειρία. Ένα από τα προβλήματα -κατά κάποιο τρόπο- που παρουσιάζονται στις εργοστασιακές ηλεκτρικές εκδόσεις των αυτοκινήτων της Porsche είναι πως απουσιάζει η αυθεντική εμπειρία των παλαιότερων μοντέλων: Από τη μυρωδιά της βενζίνης μέχρι τον ήχο του κινητήρα. Αυτό είναι κάτι που επιχειρεί να διαφοροποιήσει η Von Schmidt.

Στην Blitz, ο παλιός αερόψυκτος κινητήρας έχει αντικατασταθεί από έναν ηλεκτρικό Netgain Hyper9 120V, που παράγει 102kW και 138 ίππους, συνδυαστικά με ροπή 235 Nm. "Μπορείς ακόμη να αλλάξεις ταχύτητες και να ακούσεις τον ήχο του κινητήρα, να νιώσεις την πίεση του συμπλέκτη. Όλο το αυτοκίνητο παραμένει πιστό στις αρχές του και θυμίζει μία πραγματική τετρακύλινδρη Porsche 912" αναφέρει ο Schmidt, ο οποίος αναγνωρίζει πως αυτή η μετατροπή θα κάνει αρκετούς από τους fans της 912 να μιλήσουν για ιεροσυλία: "Μόλις την οδηγήσουν βέβαια θα αλλάξουν αμέσως γνώμη και θα εντυπωσιαστούν με τα χαρακτηριστικά της".

Η πρώτη ηλεκτρική Porsche 912
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΟΡΣΕ 2
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΟΡΣΕ 3

Αξίζει να αναφερθεί πως συγκριτικά με τις 911, τα μοντέλα της 912 είναι αισθητά πιο βαριά και αυτό έχει κάποιες διαφοροποιήσεις στην όλη εμπειρία. Η Blitz ωστόσο έχει άριστη κατανομή βάρους, κάτι που την καθιστά πολύ πιο ισορροπημένη από το αρχικό μοντέλο. 

Η τιμή της Blitz είναι €55.000, ενώ αντίστοιχες προσαρμογές μπορούν να γίνουν και σε οποιoδήποτε άλλο αυτοκίνητο της Porsche.


Διάβασε ακόμη για το παρόν και το μέλλον της Maserati, τη νέα ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E και το φουτουριστικό ID Space Vizzion της Volkswagen.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης