Η θρυλική Mustang του Bullitt πουλήθηκε για σχεδόν 4 εκατ. δολάρια

Το αυτοκίνητο που οδήγησε ο Steve McQueen στην ταινία του 1968 κοστίζει μία περιουσία για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 21 Ιανουαρίου 2020

Σε δημοπρασία που έλαβε χώρα στο Kissimmee της Φλόριντα των ΗΠΑ πουλήθηκε το ενδεχομένως διασημότερο muscle car όλων των εποχών και ένα από τα αυτοκίνητα-σύμβολα, τόσο στον χώρο των 4 τροχών όσο και σε εκείνον του κινηματογράφου. Η περιβόητη Ford Mustang GT, που οδηγούσε ο Steve McQueen στην ταινία Bullit του 1968, αγοράστηκε έναντι $3.740.000. 

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο οίκος Mecum που διοργάνωσε τη δημοπρασία δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του αγοραστή. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, Sean Kiernan, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την έκβαση της διαδικασίας. Ο πατέρας του τελευταίου, Robert Kiernan, είχε αγοράσει την εν λόγω Mustang το 1974 έναντι $3.500, ποσό με το οποίο άνοιξε η διαδικασία, πριν αρχίσουν να ξεφεύγουν οι προσφορές. "Δεν είχε να κάνει τόσο με το ποσό αλλά με την επιθυμία όλων να σπάσει κάθε ρεκόρ" ανέφερε σχετικά ο Sean Kiernan.

Ασφαλώς, μία συναλλαγή που πλησιάζει τα 4 εκατ. δολάρια δεν είναι και μία τόσο απλή διαδικασία αλλά άπαντες οι εμπλεκόμενοι γνώριζαν εξαρχής πως πρόκειται για ένα πραγματικά συλλεκτικό κομμάτι. Το Bullit είναι μία πάρα πολύ σημαντική ταινία για την ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου. Η σκηνή με την καταδίωξη στην οποία "πρωταγωνιστεί" η Mustang, με τον Steve McQueen πίσω από το τιμόνι της, ουσιαστικά άλλαξε τη σχέση μεταξύ σινεμά και αυτοκινήτου για πάντα.

O σκηνοθέτης Peter Yates κατάφερε να αποτυπώσει με τον φακό του στο απόλυτο την ένταση της συγκεκριμένης σκηνής, με αρκετές εναλλαγές πλάνων, χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιήσει μουσική ή διαλόγους καθόλη τη διάρκειά της. Στο κινηματογραφικό σύμπαν έχουν παρουσιαστεί κατά το πέρασμα των δεκαετιών αρκετές εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης -από τις ταινίες του James Bond μέχρι παραγωγές όπως τα Mad Max και Fast & Furious- αλλά αυτή του Bullit υπήρξε ο πρωτοπόρος. 

Η θρυλική Mustang του Bullitt πουλήθηκε για σχεδόν 4 εκατ. δολάρια

Αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι τώρα, το σχετικό ρεκόρ πώλησης κατείχε μία Mustang Shelby GT500 Super Snake του 1967, που μόλις τον περασμένο χρόνο αγοράστηκε προς $2.200.000.


Διάβασε ακόμη για την Mercedes Vision AVTR που θυμίζει διαστημόπλοιο, την εξωτική εναλλακτική της Corvette Plymouth Belmont, την οδηγική απόλαυση της Aston Martin DB4 GT Zagato και τα ομορφότερα supercars των 90s

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.