Το νέο cool και τολμηρό Ford Puma

Το υβριδικό crossover έρχεται για να ξεχωρίσει.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 22 Ιανουαρίου 2020

Κάποια πράγματα γίνονται αμέσως εμφανή στο νέο Ford Puma. Οι γραμμές του είναι πλέον απαλές και αρμονικές, μία νέα γκάμα από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά έχει προσαρμοστεί σε αυτό και γενικότερα διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να χαρακτηριστεί ως ένα κορυφαίο crossover.Το νέο Puma αποτελεί το πρώτο από τα επερχόμενα οχήματα της Ford που θα μπουν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, όντας ένα υβρίδιο προσαρμοσμένο ώστε να βελτιώνει τις επιδόσεις και την απόδοση. 

Είναι εξοπλισμένο με τον 1.0L EcoBoost βενζινοκινητήρα, ο οποίος με τη βοήθεια της τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48-volt αποδίδει από 125 έως 155 ίππους. Πρέπει να αναφερθεί ότι ένα υβριδικό όχημα δεν μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ - ο ηλεκτρικός κινητήρας ωστόσο προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη στον βενζινοκινητήρα, βοηθώντας τόσο στην αύξηση των χιλιομέτρων που μπορεί να καλύψει το αυτοκίνητο, όσο και στη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Το νέο cool και τολμηρό Ford Puma

Το αξιοσημείωτο είναι πως το Puma δεν χρειάζεται να συνδεθεί σε εξωτερική πηγή τροφοδοσίας, καθώς το "πακέτο μπαταρίας" του ηλεκτρικού κινητήρα του επαναφορτίζεται ενώ το αυτοκίνητο οδηγείται. Το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων έχει βελτιστοποιηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, με τις αλλαγές να είναι πιο εύκολες, ακριβείς και αθόρυβες. 

Το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο και άνετο, με την καμπίνα του να χαρακτηρίζεται από κομψή σχεδίαση και προσεγμένες δερμάτινες λεπτομέρειες. Τα μπροστινά καθίσματα περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και λειτουργία μασάζ. Από τα πιο καινοτόμα assets του είναι το εντυπωσιακό σύνολο τεχνολογιών όπως οι επιλεγόμενες λειτουργίες οδήγησης και το σύστημα Ford Co-Pilot360, τα οποία συνεργάζονται για να βελτιώσουν την επιτάχυνση, την πέδηση και τη γενικότερη συνολική εμπειρία.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FORD PUMA 2020 3
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FORD PUMA 2020 4

Επιπλέον, υπάρχουν τα συστήματα Pre-Collision Assist και Evasive Steering Assist που ανιχνεύουν το δρόμο και προειδοποιούν για πιθανούς κινδύνους. Στο πάνελ του ξεχωρίζει ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων, με χαρακτηριστικότερη την έξυπνη έγχρωμη οθόνη LCD 12,3'' στην οποία οι πληροφορίες εμφανίζονται σε υψηλή ευκρίνεια με τη χρήση έξυπνων και εύκολα αναγνώσιμων εικονιδίων, ενώ το χρώμα και η διαμόρφωση αλλάζουν σύμφωνα με τη λειτουργία οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FORD PUMA 2020 1

Η τιμή του νέου Ford Puma ξεκινά από τις €20.000. Στην ελληνική αγορά θα είναι διαθέσιμο από τον Φεβρουάριο του 2020. 


Διάβασε ακόμη για τη θρυλική Mustang του Bullitt που πουλήθηκε για σχεδόν 4 εκατ. δολάρια, τα ομορφότερα supercars των 90s και πώς η Ιαπωνία κατέκτησε τον κόσμο του αυτοκινήτου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης